Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg (N116) in Ranst

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg (N116) in Ranst

Op 17 oktober start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van een stuk wegdek op de Antwerpsesteenweg (N116) in Ranst. Tussen de kruispunten met de Broechemsesteenweg en de Sintelweg wordt over een afstand van 70 meter het wegdek heraangelegd. De klinkers worden vervangen door asfalt en de fundering en greppels worden eveneens vernieuwd. De werken duren tot en met 31 oktober. Gedurende de periode van de werken is de N116 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omrijden kan via een omleiding.

Van 17 tot en met 31 oktober voert AWV werken uit op de Antwerpsesteenweg in Ranst. De N116 wordt daarvoor in beide richtingen afgesloten over een lengte van ongeveer 70 meter, tussen het kruispunt met de Broechemsesteenweg en het kruispunt met de Sintelweg. Concreet gaat het over de zone van huisnummer 3 tot huisnummer 13. AWV vervangt de klinkers in het wegdek, die momenteel verzakkingen vertonen. Daarnaast worden ook de fundering en de greppels aangepakt. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid en het rijcomfort op de N116 verhogen.

Tijdens de werken is doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Antwerpsesteenweg niet mogelijk. Een omleiding is voorzien via de Van den Nestlaan en de Ranstsesteenweg, in beide rijrichtingen. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de N116 passeren.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar opĀ www.wegenenverkeer.be/ranst.