Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek 4 bruggen over E314 in Diepenbeek

Vernieuwing wegdek 4 bruggen over E314 in Diepenbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf volgende week maandag 15 november vier snelwegbruggen over de E313 in Diepenbeek. Er komt een nieuwe toplaag in asfalt en een slemlaag voor de fietspaden. Waar nodig wordt ook het voetpad aangepakt. De werken gebeuren in twee fases en duren ongeveer 2 weken. Tijdens de vernieuwing zijn de bruggen per fase afgesloten, met een beperkte omleiding voor verkeer. Er is geen hinder op de E313.

De vernieuwing van de snelwegbruggen in Diepenbeek is onderdeel van het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil ik versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.”

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat om zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Meer comfort en veiligheid

AWV vernieuwt in Diepenbeek vier bruggen over de snelweg E313. Het gaat om de bruggen van de Tomstraat, Zwartveldstraat, Tierstraat en Reitje. Het wegdek wordt telkens fijngefreesd en vervolgens met een toplaag asfalt overlaagd. De fietspaden krijgen een nieuwe slemlaag. Waar nodig breekt AWV de voetpaden op om ze vervolgens te vernieuwen in asfalt.

De ingreep moet het comfort en de veiligheid voor alle weggebruikers verbeteren. 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde vernieuwing, omleiding verkeer, doorgang fietsers en voetganger
De aannemer zal de bruggen gebundeld in twee fases vernieuwen. Elke fase duurt één week. 

  • Vanaf maandag 15 november 2021: bruggen Tomstraat en Trierstraat
  • Vanaf maandag 22 november 2021: bruggen Zwartveldstraat en Reitje

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De bruggen zijn per fase afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding via de naastliggende brug, waar op dat moment niet gewerkt wordt. 
Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren. Fietsers doen dat te voet en met de fiets aan de hand. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.