Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing voetpaden Wiemesmeerstraat aan brug over E314

Vernieuwing voetpaden Wiemesmeerstraat aan brug over E314

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstelt in de week van 18 april de voetpaden op de Wiemesmeerstraat (N744) ter hoogte van de brug over de E314 in Genk. De herstelling gebeurt buiten de spitsuren en duurt onder voorbehoud van het weer slechts één dag. Tijdens de werken zal er ter hoogte van de werfzone beurtelings verkeer zijn via werflichten. 

De herstelling van de voetpaden op de verkeersbrug in de Wiemesmeerstraat kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA willen we versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia. 

Herstelling voetpaden op brug over E314 in Genk

De herstelling van de voetpaden op de verkeersbrug van de N744, ter hoogte van de E314 in Genk, gebeurt aan beide zijden van de rijbaan. Momenteel zijn de voetpaden dicht begroeid en komt de verharding op sommige plekken los. Daarom besloot AWV om de bestaande verharding te vervangen door een asfaltverharding.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer met lichten

De werken starten in de week van 18 april en duren bij goed weer slechts één dag. Tijdens de uitvoering kan het verkeer beurtelings passeren langs de werfzone. Om dit veilig te laten verlopen worden er verkeerslichten geplaatst. Voetgangers kunnen telkens passeren aan de zijde waar niet wordt gewerkt. 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.