Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing voet- en fietspaden aan de Albrechtlaan in Aalst

Vernieuwing voet- en fietspaden aan de Albrechtlaan in Aalst

AALST

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 2 oktober met werken aan de voet- en fietspaden aan de Albrechtlaan (R41) in Aalst. De fietspaden worden heraangelegd in asfalt, zodat het comfortabeler wordt voor fietsers. De werken duren tot de tweede helft van november. Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werken altijd passeren op een rijstrook per richting.

 

Meer comfort voor fietsers en voetgangers

De fietspaden vanaf de zaal Okapi tot aan het kruispunt met de R41 en N9 (Colruyt) worden heraangelegd in asfalt voor meer rijcomfort. Het voetpad wordt heraangelegd in klinkers. Er komt ook een nieuw stuk voetpad bij aan de kant van de winkels, tussen de Bergemeersenstraat en Colruyt.

Start werken op 2 oktober

Op maandag 2 oktober starten de werken. De rijhelft richting Colruyt komt eerst aan de beurt. Vanaf 16 oktober zal ook de rijhelft richting het viaduct aangepakt worden. De werken zijn voorzien om te eindigen in de tweede helft van november.

De heraanleg van de Leo de Béthunelaan, Capucienenlaan en Gentsesteenweg (N9) in Aalst moet eerst afgerond zijn voordat we kunnen beginnen in de Albrechtlaan. Als alles verloopt zoals gepland zijn die werken eind september klaar.

Nachtwerk zorgt voor beperkte hinder

De Albrechtlaan blijft bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers volgen een kleine omleiding, huizen blijven voor voetgangers bereikbaar via de werfzone. Het aanbod van openbaar vervoer wordt tijdelijk gewijzigd. 

Om de verkeershinder te beperken zal er een week ‘s nachts gewerkt worden, van 2 oktober tot en met 6 oktober, aan het stuk tussen de zaal Okapi en het Baron Romain Moyersoen Park. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen een omleiding via de Zwembadlaan naar de Bergekouter, de Schendelbeekhofstraat en de Moorselbaan. Tijdens de nachtwerken is geluidsoverlast mogelijk. Door de tijdelijke omleiding zal de verkeersdrukte op de straten van de omleidingsroute ook groter zijn.

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/Aalst