Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing verlichting op- en afrittencomplex 31 ‘Genk-Centrum’

Vernieuwing verlichting op- en afrittencomplex 31 ‘Genk-Centrum’

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwt in de loop van de twee komende weken de bestaande verlichting van het op- en afrittencomplex 31 ‘Genk-Centrum’ langs de E314 om naar duurzame LED-verlichting. Deze actie past binnen de verledding van de verlichting langs Vlaamse snelwegen zodat de CO2-uitstoot, het energieverbruik en de bijhorende kosten verlagen. Het agentschap laat deze werkzaamheden ‘s nachts uitvoeren zodat de verkeershinder beperkt blijft.

Beperkte verkeershinder door nachtwerk op de pechstrook

Maandagavond 27 juni start de aannemer met de ombouw van de verlichting op de takken van het op- en afrittencomplex 31 ‘Genk-Centrum’. Om de verkeershinder te beperken zal hij deze werkzaamheden telkens tussen 20.00 uur en 06.00 uur uitvoeren en dit van op de pechstrook. Hierdoor kan het volledige complex tijdens de ganse duur van de werken open blijven voor het verkeer. Als alles volgens plan verloopt zullen de werkzaamheden ten laatste vrijdag 8 juli klaar zijn.

Laatste fase verledding Vlaamse autosnelwegen

De ombouw van de verlichting van het op-en afrittencomplex 31 ‘Genk-Centrum’ kadert in de verledding van de openbare verlichting van de Limburgse autosnelwegen die in een laatste fase zit. Dit complex is het achtste dat dit jaar wordt omgebouwd op Limburgs grondgebied. Daarnaast werd ook al de verlichting van de snelwegparkings ter hoogte van Heusden-Zolder / Zonhoven al vernieuwd.