Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing toplaag asfalt van afrit Rooierheide/Dorpheide aan Boudewijnlaan (N702)

Vernieuwing toplaag asfalt van afrit Rooierheide/Dorpheide aan Boudewijnlaan (N702)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 8 augustus de afrit van de Boudewijnlaan N702 ter hoogte van de Havenlaan, rijrichting Genk. Ook de fietsoversteek aan de afrit wordt gelijktijdig aangepast. De nieuwe asfaltlaag en beter zichtbare fietsoversteek verhogen de veiligheid voor alle weggebruikers. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil men versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Renovatie asfalt afrit en beveiligen fietsoversteek bovenaan brug

AWV voert asfaltwerken uit op de afrit van de N702 in Diepenbeek ter hoogte van de Havenlaan (Rooierheide/Dorpheide), rijrichting Genk. Er zal een nieuwe toplaag geplaatst worden en de afrit wordt bij de aansluiting met de Havenlaan veiliger ingericht voor fietsverkeer. Door de aantakking komende van de afrit te versmallen, verhoogt de zichtbaarheid van fietsers voor gemotoriseerd wegverkeer op dat punt. De andere drie op- en afritten worden niet aangepakt binnen dit project. 

Minderhinder-maatregelen voor alle weggebruikers

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Tijdens de werken zal de afrit van de N702 rijrichting Genk volledig afgesloten worden. Fietsverkeer blijft wel mogelijk bovenop de brug; fietsers rijden tijdelijk in twee richtingen aan de overzijde van de weg en kunnen gebruik maken van tijdelijke oversteekplaatsen ter hoogte van de werken.     

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.