Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing rotonde aan Henry Fordlaan N702 en Taunusweg in Genk

Vernieuwing rotonde aan Henry Fordlaan N702 en Taunusweg in Genk

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdag 19 augustus 2022 de verharding van de rotonde op de Henry Fordlaan ter hoogte van de Taunusweg alsook de fietspaden en fietsoversteken. De nieuwe asfaltlaag en verbrede fietspaden zullen het rijcomfort en de veiligheid voor alle weggebruikers bevorderen. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen tijdens 2 opeenvolgende weekenden en nachten uitgevoerd worden om de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Nieuwe asfaltverharding rotonde en aanpassing fietspaden  

AWV vernieuwt de verharding van de rotonde op de Henry Fordlaan N702 ter hoogte van de Taunusweg. De rotonde wordt voorzien van een volledig nieuwe fundering en asfaltlaag. 

Ook de fietspaden en fietsoversteken worden gelijktijdig verbreed en vernieuwd om het fietscomfort en de veiligheid te verhogen.

De werken worden tijdens 2 opeenvolgende weekenden en nachten uitgevoerd:

  • vrijdag 19/8 vanaf 20u. tot zondag 21/8 20u.
  • vrijdag 26/8 vanaf 20u. tot zondag 28/8 20u.

Minderhinder-maatregelen: rotonde 2 weekenden afgesloten, omleiding, geluidshinder en nachtwerk

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Beide weekenden wordt de rotonde vanaf vrijdag 20 uur volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omliggende handel- en industriezone is bijgevolg moeilijker toegankelijk. De omleiding loopt grotendeels via de Ooster-, Zuider- en Westerring. 

Wandel- en fietsverkeer volgt tijdens beide weekenden een omleiding langs de werkzone.

Door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen en de aan- en afrijdende vrachtwagens kan de directe omgeving ook geluidshinder ondervinden. We proberen dat geluid tijdens de uitvoering wel zoveel mogelijk te beperken. 

Weersgevoelig    
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of hitte kan de huidige planning nog wijzigen.