Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing rijweg op Reigerlostraat (N370) aan op- en afrittencomplex Beernem

Vernieuwing rijweg op Reigerlostraat (N370) aan op- en afrittencomplex Beernem

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de rijweg van de Reigerlostraat (N370), ter hoogte van het op- en afrittencomplex Beernem (nr. 10 op E40). Het wegdek van de brug over de E40 krijgt er een nieuwe laag asfalt. De werken brengen heel wat hinder met zich mee: zo zal het verkeer op de E40, maar ook verkeer tussen Wingene en Beernem omleidingen volgen. De werken worden uitgevoerd in de tweede week van de paasvakantie, tussen 8 en 12 april.

Vernieuwd wegdek op brug over E40

Het wegdek van de Reigerlostraat, dat is de brug over de E40 in Beernem, is versleten. Daarom vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het asfalt van de weg, tussen de op- en afritten aan beide zijden van de E40.

Werken van 8 tot en met 12 april

De aannemer vernieuwt het wegdek vanaf maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april 2024. Er wordt gewerkt tijdens de paasvakantie, zodat het verkeer minder hinder ondervindt.

Reigerlostraat afgesloten: omleidingen voor verkeer

Tijdens de werken zal er sterke hinder zijn voor het verkeer: zo zal het verkeer een omleiding moeten volgen.

Verkeer vanuit Beernem richting Wingene rijdt om via de E40 tot aan de verkeerswisselaar met de E403. Daar nemen zij verschillende afritten om te draaien richting Brussel. In Beernem (nr. 10) nemen zij de afrit richting Wingene.

Verkeer vanuit Wingene richting Beernem rijdt de E40 op tot aan het op- en afrittencomplex Aalter en draait daar om, richting Oostende. In Beernem (nr. 10) nemen zij de afrit.

Verkeer op de E40 vanuit Brussel richting Wingene rijdt verder tot aan de verkeerswisselaar met de E403. Daar nemen zij verschillende afritten om te draaien richting Brussel. In Beernem (nr. 10) nemen zij de afrit richting Wingene.

Verkeer op de E40 vanuit Oostende richting Beernem rijdt tot aan het op- en afrittencomplex Aalter en draait daar om, richting Oostende. In Beernem (nr. 10) nemen zij de afrit.

De verkeerslichten aan het op- en afrittencomplex in Beernem worden op knipperstand geplaatst: zo moet het verkeer niet nodeloos wachten op groen licht. De Reigerlostraat is tussen beide verkeerslichten immers toch volledig afgesloten.

Fietsers en voetgangers op de Reigerlostraat ondervinden geen hinder. Zij kunnen zich tijdens de werken blijven verplaatsen tussen Beernem en Wingene.

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/beernem voor meer informatie.