Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing oversteekplaatsen voor fietser op Grote Ring (R71) in Hasselt

Vernieuwing oversteekplaatsen voor fietser op Grote Ring (R71) in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 23 mei twee fietsoversteekplaatsen aan kruispunten op de Grote Ring (R71): met de Slagerslaan/Grote Lindestraat en met de Boekstraat. De verhardingen in klinkers worden vervangen door asfalt. De werken duren twee weken. 

Vanuit het relanceplan voorzien we extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt.

AWV kiest bewust voor asfalt als beste ondergrond voor fietspaden. Een fietspad in asfalt zorgt voor meer fietscomfort. AWV vernieuwt op 11 verschillende locaties de fietspaden en -tunnels van de Grote Ring (R71) in Hasselt. De fietspaden zijn op die locaties allemaal uitgevoerd in betonstraatstenen (klinkers). Telkens worden er de beklinkerde fietspaden in asfalt heraangelegd. Waar nodig voeren we ook lokale herstellingswerken uit, bijvoorbeeld aan verzakte voetpaden of defecte slokkers. AWV wil zowel het fietscomfort als de verkeersveiligheid verbeteren. Heel wat ingrepen situeren zich op drukke schoolroutes met belangrijke oversteekpunten. 

Vernieuwde oversteekplaatsen voor fietsers 

De geklinkerde fietspaden in de hoeken van het kruispunt, worden in asfalt heraangelegd. Ook wordt het voetpad plaatselijk geasfalteerd. Zo wordt komaf gemaakt met oneffenheden. 

Minderhinder-maatregelen: doorgang fietsers en voetgangers mogelijk tijdelijk belemmerd

De werken starten maandag 23 mei, zullen twee weken duren en gebeuren in twee fases. In de eerste fase worden de oversteekplaatsen van het kruispunt met de Slagerslaan/Grote Lindestraat aangepakt. Meteen daarna is het de beurt aan het kruispunt met de Boekstraat. 

Het autoverkeer zal geen hinder ondervinden. De werken vinden overdag plaats, buiten de spitsuren (9-15 uur). 

Ter hoogte van de verkeerslichten kan de doorgang voor fietsers en voetgangers tijdelijk belemmerd zijn. Indien nodig, voorziet de aannemer plaatselijk een alternatief traject zodat fietsers en voetgangers veilig het kruispunt kunnen passeren en/of oversteken. 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.