Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing Lanklaarsesteenweg aan autokeuring

Vernieuwing Lanklaarsesteenweg aan autokeuring

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente As zullen dit najaar het wegdek van de Lanklaarsesteenweg (N723a) in As vernieuwen. Het gaat om het doodlopend gedeelte ter hoogte van de autokeuring. Daar komt een wachtstrook voor de bezoekers van de keuring, met de steun van de gemeente As. Ook de afwatering van de straat wordt bij deze vernieuwing aangepakt. De werken starten op  16 november  2020 en zullen een drietal weken duren.

Het wegdek wordt over de hele breedte in asfalt vernieuwd vanaf het woonpark tot het einde van de doodlopende straat over een afstand van zo’n 500m. Het oude wegdek van teerhoudend asfalt wordt eerst vakkundig afgevoerd. 

Daarnaast komt er ook een uitbreiding van de weginfrastructuur: ter hoogte van de autokeuring wordt een wachtstrook van zo’n 120m voorzien aan de buitenzijde van de weg. Die moet ruimte bieden aan de wachtende voertuigen die aanschuiven voor de keuring. Zo kunnen de bewoners nog tot achteraan de straat geraken. Hiervoor zal wat groen in de berm moeten wijken. 

Bij deze vernieuwing wordt er ook rekening gehouden met de afvoer van het regenwater. Dat probleem wordt nu mee aangepakt door het voorzien van nieuwe goten en afvoeren achteraan de straat, en het bijwerken van de bestaande grachten.

Na uitvoering van deze werken zal het wegbeheer door het Agentschap Wegen en Verkeer worden overgedragen aan de gemeente As. De gemeente As is medefinancier bij dit project.

De werken starten op  16 november 2020 en zullen een drietal weken duren. Er wordt overdag gewerkt tussen 7u en 17u, mogelijk ook tijdens het weekend.

Minderhinder-maatregelen: autokeuring bereikbaar
Tijdens de uitvoering van de werken zal de autokeuring steeds bereikbaar blijven, hetzij met enige hinder. De woningen in de straat en het woonpark zullen moeizaam bereikbaar zijn met gemotoriseerd verkeer. Parkeren kan buiten de werfzone, bijvoorbeeld op de parking aan het oude station As. 
 

Weersgevoelig
Opgelet: deze werken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer of vorst kan de huidige planning nog gewijzigd worden.