Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Ringlaan x Napoleonweg op grens Pelt - Lommel

Vernieuwing kruispunt Ringlaan x Napoleonweg op grens Pelt - Lommel

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 13 november 2023 aan het kruispunt van de Ringlaan met de Napoleonweg op de grens van Pelt en Lommel. Er komen slimme verkeerslichten en nieuwe asfaltlagen op de rijweg. Dat zal de verkeersdoorstroming en -veiligheid voor alle weggebruikers verbeteren. De asfaltwerken worden gedurende 4 opeenvolgende nachten, tussen 19.00 en 6.00 uur, uitgevoerd om de hinder voor het verkeer tussen Pelt, Lommel en Hechtel-Eksel te beperken.

 

Nachtelijke asfaltwerken en slimme verkeerslichtenregeling

Alle takken van het kruispunt krijgen een nieuwe asfaltlaag. Waar nodig wordt ook de onderlaag vernieuwd. Ter voorbereiding op de asfaltwerken wordt er op 6 november al een tijdelijke doorsteek ingericht met een mobiele werfzone.

Verder wordt de lichtenregeling omgebouwd naar een slim systeem. Detectoren in het wegdek zullen dan flexibel kunnen inspelen op de drukte en het type weggebruiker dat aan het kruispunt rijdt. Dat zorgt voor efficiëntere groentijden. 

De weginfrastructuur aan het kruispunt is al enige tijd toe aan vernieuwing. Daarnaast is de huidige verkeersregeling niet meer afgestemd op de hoeveelheid verkeer dat dagelijks aan het kruispunt passeert. De aanpassingen zijn nodig om de veiligheid, doorstroming en het rijcomfort op het traject te verbeteren.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, omleiding verkeer Napoleonweg

Overdag is doorgaand verkeer op het kruispunt in alle richtingen mogelijk. 

Tijdens de nachtelijke asfaltwerken blijft verkeer op de Ringlaan in alle richtingen vertraagd mogelijk over aangepaste rijstroken en de doorsteek in de middenberm. De aantakkingen van de Luikersteenweg en Napoleonweg op de Ringlaan worden onderbroken. Autoverkeer volgt een omleiding via Luikereinde (N712) - Astridlaan - Holvenstraat. Zwaar transport volgt een omleiding via de Noord-Zuidverbinding (N74). 

Fietsers zijn tijdens de werkuren niet toegelaten in de werfzone en volgen gedurende enkele dagen een lokale omleiding. Busreizigers raadplegen best vooraf de website van De Lijn voor aangepaste dienstregelingen. 

De werken aan de verkeerslichten worden aansluitend en gefaseerd uitgevoerd. Ze gebeuren grotendeels vanuit de bermen met beperkte hinder en zullen tegen eind 2023 afgerond zijn.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen. 

Alle informatie over het project