Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt op N368 Zedelgemsestraat in Ruddervoorde (Oostkamp) vanaf 19 april

Vernieuwing kruispunt op N368 Zedelgemsestraat in Ruddervoorde (Oostkamp) vanaf 19 april

Op dinsdag 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Zedelgemsestraat (N368) met de Sijslostraat in Ruddervoorde (Oostkamp). Met de vernieuwing van het kruispunt wordt de verkeerssituatie er veiliger en vlotter. Daarna vernieuwt de gemeente Oostkamp de Sijslostraat, richting Loppem. Alle werken op de Sijslostraat zouden volgens de huidige planning afgerond zijn tegen het voorjaar van 2023.

Nieuw kruispunt Zedelgemsestraat

Het kruispunt van de Zedelgemsestraat (N368) met de Sijslostraat wordt aangepakt. Zo komen er slimme verkeerslichten, om de doorstroming van het verkeer vlotter te laten verlopen. Het asfalt op de fietspaden en de weg wordt ook vernieuwd, tot aan de Bietenveldstraat.

Werken Wegen en Verkeer tot aan zomers bouwverlof

De werken op de Zedelgemsestraat en het kruispunt met de Sijslostraat starten op dinsdag 19 april en duren tot aan het zomers bouwverlof. Tijdens de werken zal het kruispunt volledig afgesloten worden.

Omleiding voor verkeer van en naar Zedelgem

Fietsers rijden om via de Veldegemsestraat en de Bietenveldstraat. Op de Bietenveldstraat komt er ook een tractorsluis om de verkeerssituatie voor fietsers veilig te maken.

Verkeer van en naar Ruddervoorde rijdt om via de E403 tot aan de verkeerswisselaar met de E40. Op de E40 nemen zij de afrit Oostkamp (nr. 9). Vervolgens rijden zij via de Kapellestraat (N50g), de Siemenslaan en de Kortrijksestraat (N50) en de Sint-Elooisstraat. Deze omleiding geldt in beide rijrichtingen.

Vernieuwing Sijslostraat

Ook de gemeente Oostkamp werkt op de Sijslostraat. Die wordt vernieuwd van aan het kruispunt met de Zedelgemsestraat tot aan de grens met Loppem. De werken worden in verschillende fases uitgevoerd en starten begin mei. Volgens de huidige planning duren de werken tot aan het voorjaar van 2023. Meer info over de werken van de gemeente op oostkamp.be/sijslostraat.

Meer weten?
Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/oostkamp.