Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Kiezelstraat start volgende week aan Universiteitslaan

Vernieuwing kruispunt Kiezelstraat start volgende week aan Universiteitslaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit najaar het kruispunt van de Universiteitslaan (N702) met de Kiezelstraat, op de grens van Hasselt en Diepenbeek. Deze aanpassingen zullen de veiligheid voor alle weggebruikers verhogen en de verkeersdoorstroming op het kruispunt verbeteren. De werken starten op 14 september en nemen twee maanden in beslag. Op 10 en 11 september wordt ‘s nachts alvast het wegdek van de Universiteitslaan vernieuwd.

Na de herinrichting moet het kruispunt een veiligere, meer overzichtelijker plek zijn voor alle weggebruikers. Zo komen er slimme verkeerslichten voor een betere doorstroming. Een veilige dubbelrichtingsoversteek voor voetgangers en fietsers sluit straks aan op het door Stad Hasselt aan te leggen fietspad richting Godsheide. Langere afslagstroken en bypassen richting de Kiezelstraat. scheiden het doorgaand en plaatselijk verkeer sneller van elkaar.



Deze werken liggen in het verlengde van de grote werf op de kruising van de Grote Ring, en werden zodanig ook op elkaar afgestemd in de planning. 

Vernieuwing kruispunt Kiezelstraat start volgende week aan Universiteitslaan

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en omleidingen

Vanaf 14 september is de middenberm van het kruispunt afgesloten. Tot het einde van de werken is het niet mogelijk de Universiteitslaan met de auto te kruisen.  Tijdens de eerste week van de werken zijn de rijbewegingen van en naar de Kiezelstraat beperkt tot rechts-in en rechts-uit, aan beide zijden van de Universiteitslaan. Lokale omleidingen zorgen ervoor dat Godsheide en Wolske bereikbaar blijven.



Vanaf eind september is de zuidelijke zijtak (kant Wolske) enkele weken afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Aansluitend is dan de noordelijke zijtak (kant Godsheide) enkele weken afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Er worden plaatselijke omleidingen aangegeven.



Dankzij de gefaseerde uitvoering is de impact voor het doorgaand verkeer op de Universiteitslaan beperkt. Gemotoriseerd verkeer tussen Hasselt en Diepenbeek kan de werken steeds in beide richtingen passeren.



Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren via een afgeschermde doorgang. Ook de Universiteitslaan oversteken blijft mogelijk dankzij een tijdelijke oversteekplaats met verkeerslichten. 



Bekijk de omleidingskaartjes voor elke fase van de werken op onze webpagina www.wegenenverkeer.be/hasselt . 

Verkeerssituatie tijdens de eerste week van de werken, vanaf maandag 14 september 2020.

Nachtelijk asfaltwerk op Universiteitslaan tussen Via Media en Kiezelstraat

Sinds kort is het kruispunt van de Trichterheideweg, Via Media en Universiteitslaan weer volledig open. Aanvullend vernieuwen we ook het wegdek op de Universiteitslaan (N702) tussen het kruispunt met de Via Media en het kruispunt met de Kiezelstraat. De werken gebeuren tijdens twee nachten op donderdag 10 en vrijdag 11 september, telkens vanaf 20u.  



Opgelet: deze werken zijn zeer weersgevoelig. De planning kan dus nog schuiven bij slecht weer.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.