Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing keerpunt aan veerpont Meeswijk in Maasmechelen

Vernieuwing keerpunt aan veerpont Meeswijk in Maasmechelen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 10 oktober 2022 het keerpunt aan het veerpont in Meeswijk. Het veerpont langs de Maasvallei is erg belangrijk om de oversteek naar Nederlands Limburg te maken, zowel voor het woon-werkverkeer als toeristische verplaatsingen. De aanpassingen aan het keerpunt zullen de toegankelijkheid, ook voor zwaarder verkeer, verbeteren. De werken duren één week.

Verbreding en verfraaiing van keerpunt veerpont

AWV vernieuwt het keerpunt op het Molenveld (N742), ter hoogte van het veerpont aan de Maas, in Maasmechelen. De verharding aan het keerpunt wordt verbreed om de toegankelijkheid voor o.a. zwaarder verkeer te bevorderen. Tijdens de eerste dagen worden grondwerken, funderingen en kantstroken voorzien. Het aantal parkeerplaatsen aan het veerpont blijft ongewijzigd.

Aan de fietsoversteekplaats, even verderop, op het Molenveld in Stokkem worden eveneens borduren en markeringen aangebracht om de veiligheid voor actieve weggebruikers op deze route te bevorderen en fietsers naar de okerkleurige fietssuggestiestroken te begeleiden. 

Vrijdagnacht 14 oktober worden er asfalteringsuitwerken aan het keerpunt uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer het huidige wegdek affrezen en het vervolgens in twee asfaltlagen, één onderlaag en één toplaag, heraanleggen alsook nieuwe markeringen aanbrengen. De werken worden ‘s nachts uitgevoerd wanneer het veerpont gesloten is.

De werken starten 10 oktober en duren één week. Nadien zal de gemeente Maasmechelen het keerpunt verder verfraaien met planten en bloemen. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, beperkte hinder

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

Voor voetgangers en fietsers wordt er weinig tot geen hinder verwacht. Gemotoriseerd verkeer kan zich beurtelings van en naar het keerpunt begeven.

De eventuele geluidshinder van de asfaltwerken blijft beperkt tot één nacht.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.