Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing gedeelte wegdek Lummenseweg en Gestelstraat N717 in Beringen/Lummen tijdens weekend 9 september met nachtwerk

Vernieuwing gedeelte wegdek Lummenseweg en Gestelstraat N717 in Beringen/Lummen tijdens weekend 9 september met nachtwerk

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt een gedeelte van het wegdek van de Lummenseweg en Gestelstraat in Beringen/Lummen tijdens het weekend van vrijdag 9 t.e.m. zondag 11 september 2022. De nieuwe asfaltlagen op de N717 zullen de veiligheid én het rijcomfort voor gemotoriseerd verkeer, op een cruciale locatie in West-limburg, aanzienlijk verhogen. De werken worden tijdens het weekend en ‘s nachts uitgevoerd om de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Renovatie asfalt wegdek Lummenseweg en Gestelstraat tussen Beringen en Lummen 

AWV vernieuwt van 9 t.e.m. 11 september een gedeelte van het wegdek van de Lummenseweg en Gestelstraat N717 tussen Beringen en Lummen. “Het gaat om 1,5 km rijweg van net voorbij het kruispunt met de Hegstraat tot aan het kruispunt met de Vaartstraat en Ternaaiseweg. In beide rijrichtingen worden de rijstroken vernieuwd. Vooraf worden er herstellingswerken uitgevoerd aan de drie middeneilanden. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker”, duidt minister Peeters.

Tijdens de weekendwerkzaamheden zal de aannemer het huidige wegdek affrezen en het vervolgens in twee asfaltlagen, één onderlaag en één toplaag, heraanleggen alsook nieuwe markeringen aanbrengen.

Minderhinder-maatregelen: weekend- en nachtwerk, werkzone afgesloten, omleiding via N725

De uitvoering van deze asfalteringswerken is momenteel voorzien tijdens twee dagen én twee nachten vanaf vrijdagavond 9 september 2022 om 20 uur. Tegen zondagavond 11 september om 24 uur zouden de werken klaar zijn. 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De werkzone wordt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt gedurende de werken een omleiding over de N725 in Lummen. De percelen en handelszaken in de werfzone zijn tijdens het weekend bijgevolg moeizaam of niet bereikbaar met gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers ondervinden weinig tot geen hinder van deze werken. 

Asfalteringswerken gaan gepaard met geluidshinder veroorzaakt door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens. We proberen dat geluid tijdens de uitvoering wel zoveel mogelijk te beperken.