Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing gedeelte Lummenseweg en Gestelstraat in Lummen en Beringen uitgesteld

Vernieuwing gedeelte Lummenseweg en Gestelstraat in Lummen en Beringen uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer zou komend weekend een gedeelte van het wegdek van de Lummenseweg en Gestelstraat in Beringen/Lummen vernieuwen, van vrijdagavond tot zondagavond.  Wegens de slechte weersvoorspellingen, worden deze werken voorlopig uitgesteld.

Renovatie asfalt wegdek Lummenseweg en Gestelstraat tussen Beringen en Lummen 

AWV vernieuwt een gedeelte van het wegdek van de Lummenseweg en Gestelstraat N717 tussen Beringen en Lummen. Het gaat om 1,5 km rijweg van net voorbij het kruispunt met de Hegstraat tot aan het kruispunt met de Vaartstraat en Ternaaiseweg. In beide rijrichtingen worden de rijstroken vernieuwd. Vooraf worden er herstellingswerken uitgevoerd aan de drie middeneilanden. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

Tijdens de weekendwerkzaamheden zal de aannemer het huidige wegdek affrezen en het vervolgens in twee asfaltlagen, één onderlaag en één toplaag, heraanleggen alsook nieuwe markeringen aanbrengen.

Werken uitgesteld door voorspelde regen

Er wordt dit weekend regen voorspeld, waardoor een kwalitatieve uitvoering van deze asfaltwerken onmogelijk is. Deze werken worden bij deze dus uitgesteld.

Bij gunstige weersomstandigheden, zou de uitvoering mogelijk tijdens één van de komende weekends kunnen gebeuren. 

Meer info daarover volgt.