Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden voor meer comfort en veiligheid in de Westhoek

Vernieuwing fietspaden voor meer comfort en veiligheid in de Westhoek

Na het zomers bouwverlof vernieuwt Wegen en Verkeer de fietspaden op verschillende locaties in de Westhoek. “In Ieper, Zonnebeke, Wervik, Langemark, Heuvelland en Staden worden er delen van het fietspad opnieuw aangelegd en verbreed. Voor de fietsers gaat het comfort er stevig op vooruit, met bredere en nieuw geasfalteerde fietspaden. Dit moet zorgen voor een verdere stimulans voor de inwoners in de regio om vaker voor de fiets te kiezen voor functionele verplaatsingen. Goed voor een investering van 5,5 miljoen euro in de Westhoek”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Kemmelstraat tijdelijk afgesloten vanaf augustus

Vanaf 8 augustus 2022 wordt het fietspad op de Kemmelstraat (N331) tussen Ieper en Heuvelland vervangen door een nieuwe asfaltlaag. Van het kruispunt met de Komenseweg tot aan de rotonde met de Wijtschatestraat wordt er in beide richtingen gewerkt. Het verkeer kan omrijden via de Dikkebusseweg en Dikkebusstraat (N375) en de Reningelststraat (N304). 

Vernieuwingen in Staden en Wervik

Ook het fietspad langs de Provinciebaan in Staden (N313) krijgt plaatselijk nieuw beton. Even verderop worden de fietspaden aan de rotonde met de Diksmuidesteenweg (N36) opnieuw aangelegd met asfalt. Ook tussen huisnummer 124 en 144 van de Diksmuidestraat wordt er een nieuwe asfaltlaag voorzien. Ten slotte krijgt het fietspad tussen de rotonde en de Sint-Jansstraat 81 plaatselijk een asfaltlaag. Tegelijkertijd wordt in Wervik aan de Geluwensesteenweg (N311) het betonnen fietspad plaatselijk hersteld. Het verkeer kan hier overal de werfzone passeren met tijdelijke verkeerslichten.

Bredere fietspaden in Langemark

In het najaar van 2022 gaat Wegen en Verkeer aan de slag in Langemark. Langs de Brugseweg (N313) wordt het fietspad in beide richtingen opnieuw aangelegd en verbreed tot 1,75 meter. De weg blijft met tijdelijke verkeerslichten toegankelijk voor het verkeer. De werken zullen in drie verschillende zones plaatsvinden: van het kruispunt met de Wijngaardstraat tot huisnummer 3, van huisnummer 70 tot het kruispunt met de Zonnebekestraat, en van het kruispunt met de Zonnebekestraat tot het kruispunt met de Eeckhoutmolenstraat. 

Ieper in studie

Begin 2023 staan er herstellingen gepland tussen Ieper en de bebouwde kom van Geluwe. Over een lengte van 11 kilometer zou het fietspad verbeterd worden langs de Meenseweg (N8) in Ieper, de Menenstraat in Zonnebeke en langs de Grote Ieperbaan (N8) in Geluwe. Aan beide zijden van de weg wordt het betonnen fietspad vervangen door asfalt en verbreed tot 2 meter. De benodigde studies worden naar verwachting dit jaar afgerond.

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be