Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden kruispunt N80 ter hoogte van Luikersteenweg in beide richtingen

Vernieuwing fietspaden kruispunt N80 ter hoogte van Luikersteenweg in beide richtingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt sinds 16 mei 2022 400 meter fietspaden op de N80, in de omgeving van het kruispunt van de Luikersteenweg (N3). De ingreep kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken duren 2 weken. Hinder voor het gemotoriseerd verkeer is beperkt, voor fietsers zijn lokale omleidingen voorzien. 

De vernieuwing van de fietspaden op de N80 in Sint-Truiden is onderdeel van het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken.

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA willen we versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Nieuwe en veilige fietspaden 

In de omgeving van het kruispunt van de N80 met de Luikersteenweg in Sint-Truiden wordt 400 meter fietspaden vernieuwd. De klinkers maken plaats voor asfalt waardoor de huidige oneffenheden en waterstagnatie binnenkort verleden tijd zullen zijn. 

Minderhinder-maatregelen: lokale fietsomleiding

De werken startten maandag 16 mei en zullen 10 werkdagen duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Voor fietsers komt er een tijdelijke omleiding via aanliggende straten. Gemotoriseerd verkeer ondervindt slechts beperkte hinder.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.