Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden en wegdek Oudenaardseweg (N494) in Wortegem-Petegem

Vernieuwing fietspaden en wegdek Oudenaardseweg (N494) in Wortegem-Petegem

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 15 november met asfaltwerken op de Oudenaardseweg (N494) vanaf de Vrouweneikstraat tot aan het kruispunt met de Groenstraat in Wortegem-Petegem. Voor een beter comfort en de veiligheid wordt het wegdek en de fietspaden vernieuwd.  De Oudenaardseweg wordt afgesloten en alle verkeer zal een omleidingen moeten volgen. De werken duren één week. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk dus de planning kan wel nog wijzigen. 

Wat houden de werken in?

De aannemer start op maandag 15 november met asfaltwerken op de Oudenaardseweg (N494) vanaf de Vrouweneikstraat tot aan het kruispunt met de Groenstraat in Wortegem-Petegem. Voor een beter comfort wordt het wegdek vernieuwd in asfalt. Ook komt er aan de noordzijde een nieuw fietspad in asfalt en aan de zuidzijde een fietssuggestiestrook. De werken duren één week. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk dus de planning kan wel nog wijzigen. 

Hoe rijdt het verkeer?

De Oudenaardseweg (N494) wordt afgesloten gedurende 1 week. 
Het lokaal verkeer (- 3,5 ton) die komt van Oudenaarde en Kruishoutem rijdt om via de Kruishoutemseweg, de Kleistraat, de Processiestraat en de Waregemseweg. Het verkeer vanuit Waregem en Anzegem zal omgeleid worden via de Vrouweneikstraat en de Groenstraat.
Voor vrachtverkeer (+ 3,5 ton) worden twee omleidingsroutes voorzien, via Nokere en via Anzegem en Kerkhove.
Het openbaar vervoer wordt uitzonderlijk toegelaten en kan langs de werfzone passeren behalve op de dagen dat we asfalteren, vermoedelijk woensdag 17 en donderdag 18 november. Dan worden de haltes Elsegem en Wortegem tijdelijk niet bediend en volgen de bussen ook een omleiding. Alle informatie op www.delijn.be

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit jaar op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen vernieuwen. Dat moet het fietscomfort op onze fietspaden verbeteren. We maken daarbij een duidelijke keuze voor asfalt als beste ondergrond. In Oost-Vlaanderen worden dit jaar nog zo’n 5-tal fietsprojecten gerealiseerd. Volgend jaar pakt het agentschap nog tientallen zones aan. 

Alle info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Wortegem-Petegem