Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden en voetpaden langs Kinderlaan (N355) in Koksijde

Vernieuwing fietspaden en voetpaden langs Kinderlaan (N355) in Koksijde

De fiets- en voetpaden langs de Kinderlaan (N355), op de grens tussen Koksijde en Nieuwpoort, krijgen de komende weken een grondige opknapbeurt. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 7 maart met werken die zo’n 3 weken duren. Fietsers moeten in beide richtingen een omleiding volgen, voor auto’s is er alleen een omleiding richting Nieuwpoort-Bad en Oostduinkerke.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters legt uit: “Ik wil zoveel mogelijk mensen aanzetten om verplaatsingen met de fiets of te voet te maken. De staat van onze fiets- en voetpaden is dus een absolute topprioriteit. Met deze werken, gefinancierd met geld uit het Vlaamse Relanceplan voor een bedrag van 426.000 euro (incl BTW), maken we ongeveer 2 kilometer voetpaden en 4 kilometer fietspaden langs de Kinderlaan een stuk veiliger en comfortabeler.”

 

Fiets- en voetpad in slechte staat



Er ligt een afgescheiden fietspad langs de Kinderlaan (N355), maar de betonnen verharding is in slechte staat. Bij heet zomerweer komen de betonnen platen soms omhoog, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wegen en Verkeer vervangt daarom het fietspad tussen de kruispunten met de Pelikaanstraat (N39) en de Nieuwpoortsteenweg (N396) door een nieuw en comfortabel exemplaar in asfalt. Tegelijkertijd wordt ook iets verderop richting kust gewerkt aan de voetpaden langs de Kinderlaan. Tussen Sunparks en Vakantiedomein De Duin worden de beklinkerde voetpaden opnieuw aangelegd.

 

 

Fietsers omgeleid in beide richtingen



De werken op de twee locaties gaan van start op maandag 7 maart. Ze duren ongeveer 3 weken. Tijdens de volledige duur van de werken, zowel door de week als in het weekend, worden de fietspaden langs de Kinderlaan afgesloten. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de Pelikaanstraat en de Nieuwpoortsteenweg.

 

 

 

 

Auto’s omgeleid in één richting



De Kinderlaan wordt tijdens de werken op weekdagen in één richting afgesloten voor autoverkeer. Auto’s richting Oostduinkerke en Nieuwpoort-Bad volgen dan ook een omleiding via de Pelikaanstraat en de Nieuwpoortsteenweg. Verkeer richting E40 blijft wel altijd mogelijk. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer geldt alleen op weekdagen: in het weekend wordt de werf in beide richtingen opengesteld voor autoverkeer.

 

 

Actuele informatie over het project op wegenenverkeer.be/koksijde en wegenenverkeer/nieuwpoort