Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden en bushaltes op Brusselsesteenweg (N9) in Melle

Vernieuwing fietspaden en bushaltes op Brusselsesteenweg (N9) in Melle

Asfaltlaag voor meer fietscomfort
Fietsen langs de Brusselsesteenweg (N9) richting Melle Centrum zal binnenkort comfortabeler verlopen. Tussen de Merelbekestraat en de Zwaantjesstraat wordt het fietspad vernieuwd. In plaats van beton komt er een laag asfalt. Ook het comfort van busreizigers gaat erop vooruit: de bushaltes aan de Tuinstraat worden vernieuwd. De verkeersgeleider op de middenstrook schuift bovendien enkele meters op richting de bushalte, zodat reizigers deze kunnen gebruiken om veilig over te steken.

Werken vanaf donderdag 8 juni
De aannemer werkt in verschillende fasen. Tijdens fase 1 (8 juni - midden juni) pakt de aannemer de bushalte aan de Tuinstraat richting Gent aan. In fase 2 (midden juni - begin juli) wordt de werfzone uitgebreid met het fietspad en de bushalte richting Melle Centrum. Tijdens fase 3 (1 dag werken na fase 2) wordt dan nog de vernieuwde verkeersgeleider geplaatst op de middenrijstrook. Deze planning is onder voorbehoud van onverwachte omstandigheden en goed weer.

Fietsers volgen omleiding
Voor fietsers richting Gent is er van 8 juni tot begin juli een omleiding via Zwaanhoeklos, de Oude Brusselse Weg en Heusdenbaan. Van midden juni tot begin juli volgen ook fietsers richting Melle een omleiding via de Merelbekestraat, Tuinstraat, Nonnenwegel en Zwaantjesstraat. De bussen van De Lijn rijden volgens hun normale route, enkel de bushaltes ter hoogte van de Tuinstraat worden even niet bediend. De Lijn voorziet tijdelijke haltes in de buurt. Gemotoriseerd verkeer kan gedurende de hele maand de werfzone steeds passeren, al dan niet beurtelings of via versmalde rijstroken. 

Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/melle