Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad aan fietstunnel kruispunt Europalaan x Westerring

Vernieuwing fietspad aan fietstunnel kruispunt Europalaan x Westerring

Vanaf maandag 5 december 2022 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad aan de fietstunnel onder het kruispunt van de Europalaan (N75) met de Westerring (N76), richting Winterslag. Eerst wordt de afwatering van deze zone aangepakt en vervolgens wordt het fietspad heraangelegd in beton. Deze maatregelen zullen de veiligheid van fietsers, steppers en andere weggebruikers op het fietspad verhogen. De werken duren een 3-tal weken met omleiding voor fietsverkeer.

Nieuw afwateringssysteem en fietspad in beton

We vernieuwen plaatselijk het fietspad aan de kruising Europalaan x Westerring, richting Winterslag. Er komt een nieuw afwateringssysteem onder het fietspad om overvloedig grond- en regenwater goed af te kunnen voeren. Nu stroomt dat grotendeels over het fietspad en komt het terecht in de fietstunnel. Nadien wordt het fietspad heraangelegd in beton, een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor deze fietsroute. 

Deze aanpassingen zullen de veiligheid en het comfort voor fietsverkeer bij natte en koude weersomstandigheden verhogen.
 

Minderhinder-maatregelen: omleiding voor fietsers

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

In de eerste werkweek ondervinden fietsers geen hinder. De drooglegging van het fietspad wordt dan vanuit de berm uitgevoerd. 

Vanaf maandag 12 december tot het einde van de werken volgt fietsverkeer wel een fietsomleiding van ca. 2 km via de andere zijde van de Europalaan, Vennestraat en Kuilenstraat. 

Voor voetgangers blijft de hinder beperkt.

De werken starten maandag 5 december 2022 en zullen ongeveer 3 weken duren. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.