Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietsinfrastructuur Maastrichter- en Venlosesteenweg (N78b) in Maaseik

Vernieuwing fietsinfrastructuur Maastrichter- en Venlosesteenweg (N78b) in Maaseik

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 17 april 2023 plaatselijk de fietspaden op de Maastrichtersteenweg (N78b) in Maaseik. De vrijliggende, betonnen fietspaden worden er hersteld en krijgen een nieuwe asfalttoplaag. Gelijktijdig wordt de fietsinfrastructuur op de kruising van de Venlosesteenweg (N78b) met de Van Eycklaan vernieuwd. Zo wordt het veiliger en aangenamer fietsen op beide trajecten. De werken op de Maastrichtersteenweg duren een 3-tal weken, op de Venlosesteenweg slechts enkele dagen.

Nieuwe fietspaden tussen Koning Boudewijnlaan en Plantage

Op de Maastrichtersteenweg worden freeswerken en betonherstellingen aan de bestaande fietsinfrastructuur uitgevoerd. Het gaat om een zone van zo’n 900 meter in beide richtingen, tussen de Koning Boudewijnlaan (N78) en Plantage. Op een 30-tal plaatsen worden oneffenheden in het fietspad bijgewerkt en de voegen vernieuwd. Vervolgens komt er een nieuwe toplaag in asfalt en worden er gepaste markeringen op de fietspaden aangebracht. 

De aanpassingen zullen de veiligheid en het rijcomfort voor fietsers verhogen.Aangepaste fietsbocht en -paden op kruising Venlosesteenweg x Van Eycklaan

Op de Venlosesteenweg worden enkele hagen en klinkers verwijderd om de openbare ruimte maximaal te kunnen benutten voor een verbreding van het dubbelrichtingsfietspad naar 3 meter. Door meer ruimte te creëren voor fietsers, zijn ze duidelijker zichtbaar in het straatbeeld. Het fietspad, nabij de Maasweg, wordt vervolgens in beide richtingen opnieuw aangelegd in asfalt en krijgt een rode kleur. Verder komt er plaatselijk een nieuwe asfalttoplaag met gepaste markeringen op de Venlosesteenweg, richting het centrum.Minderhinder-maatregelen 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Vanaf 17 april ondervindt verkeer op de Maastrichtersteenweg drie weken enige hinder. Fietsverkeer wordt er omgeleid via de Spoorwegstraat en Wurfeldermolenweg. Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de frees- en asfalteringswerken alternerend de mobiele werfzone passeren. De pechstrook, en mogelijk een aantal parkeerplaatsen, zullen kortstondig ingenomen worden door werkvoertuigen en -materialen. De afslagstrook aan het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan (N78) rechtsaf richting de Maastrichtersteenweg is buiten de spitsuren niet toegankelijk voor gemotoriseerde voertuigen. Voor de bushalte ‘Maaseik Zaveldijk’ in de werfzone wordt een tijdelijke halte verderop richting Maaseik nabij de Stationsstraat ingericht. 

Voor de werken op de Venlosesteenweg van 17 t.e.m. 19 april worden fietsers rond de werfzone geleid. Plaatselijk autoverkeer kan over één rijstrook rijden om de werken te passeren. Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de Venlosesteenweg, Burgemeester Philipslaan, Acht Meilaan en Van Eycklaan. Enkel tijdens de asfalteringswerken zal de werfzone, komende uit alle richtingen, kortstondig afgesloten worden. Plaatselijk verkeer volgt dan ook de omleidingsroute. 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.