Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fiets- en voetpad Boomsesteenweg (N177) tussen Valkenveld en Kleinesteenweg in Wilrijk

Vernieuwing fiets- en voetpad Boomsesteenweg (N177) tussen Valkenveld en Kleinesteenweg in Wilrijk

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt een gedeelte van het  fiets- en voetpad langs de Boomsesteenweg (N177) in Wilrijk. Tussen de zijstraten Valkenveld en Kleinesteenweg wordt het fietspad- en voetpad over een lengte van 90 meter vernieuwd in de richting van Antwerpen. De werkzaamheden starten op maandag 4 november en duren ongeveer drie weken.

De stad Antwerpen en het district Wilrijk investeren in een volledige heraanleg van het Valkenveld van gevel tot gevel. In het kader daarvan vernieuwt AWV ook een gedeelte van het huidige fiets- en voetpad langs de Boomsesteenweg ter hoogte van Valkenveld. De zone situeert zich tussen de zijstraten Valkenveld en Kleinesteenweg over een afstand van ongeveer 90 meter. Het fietspad wordt in asfalt aangelegd voor meer comfort en verbreed tot 2,5 meter. De rijbaangoot, greppel en waterslikkers krijgen eveneens een opknapbeurt.

Drie weken werken, beperkte hinder

De werken starten op maandag 4 november en duren tot en met vrijdag 22 november. Op de kruispunten blijven alle bewegingen mogelijk voor het gemotoriseerd verkeer. Het voetpad, fietspad en de bus- en parkeerstrook worden ingenomen als werfzone. Fietsers en voetgangers passeren via een afgeschermde doorgang. Gemotoriseerd verkeer komende van Boom dat wil afslaan naar Kleinesteenweg, maakt gebruik van de rechterrijstrook. Bewoners parkeren eveneens tijdelijk onder het viaduct van de A12, aan de overzijde van de rijbaan.

Weersgevoelige werken

De planning is onderhevig aan gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar via wegenenverkeer.be/antwerpen.