Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing bushaltes op Lichtaartsebaan (N123) en onderhoud wegdek op N19g in Kasterlee

Vernieuwing bushaltes op Lichtaartsebaan (N123) en onderhoud wegdek op N19g in Kasterlee

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 22 mei enkele ingrepen uit op de Lichtaartsebaan (N123) en de N19g in Kasterlee. Concreet gaat het om aanpassingen aan de weginrichting, het vernieuwen van bushaltes langs de N123 en onderhoudswerken op de N19g. De werken duren tot en met 23 juni en zullen naar alle waarschijnlijkheid hinder met zich meebrengen.

Om de verkeersveiligheid en het comfort van zowel het gemotoriseerd verkeer als de actieve weggebruiker te verhogen, voeren we enkele ingrepen uit aan zowel de weginrichting als de bushaltes. Het wegdek van de N123 in klinkers wordt vervangen door asfalt vanaf het kruispunt met de Schransstraat en Plaats tot aan apotheek Goed. De fietssuggestiestroken op het kruispunt worden vervangen door fietspaden zodat fietsers gescheiden worden van het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast vernieuwt de aannemer de bushaltes ‘Lichtaart Kerk’. De haltes worden toegankelijker gemaakt, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Daarnaast herstelt de aannemer een stuk betonnen rijwegverharding op de N19g, de verbindingsweg tussen Kasterlee en Geel.

Hinder verwacht, omleidingen voorzien

De aannemer werkt overlappend op beide locaties. De werken aan het kruispunt en de bushaltes in Lichtaart-centrum duren van 22 mei tot en met 23 juni. Er gelden twee omleidingen. Plaatselijk verkeer passeert de werfzone via Hoogstraat – Dressenstraat – Molenstraat – Plaats – Tielensteenweg. Doorgaand verkeer rijdt om via de R14 – N19 – N13 – R15 – N153 – E34 – afrit Turnhout-centrum.

Van 25 mei tot en met 12 juni vinden de onderhoudswerken langs de N19g plaats. Deze ingrepen verlopen in twee fases. Van 25 tot en met 31 mei werkt de aannemer in de richting van Turnhout. Van 31 mei tot en met 12 juni herstelt hij locaties richting Geel. Er geldt een omleiding voor verkeer richting Turnhout via de Lichtaartsebaan (N123) door het centrum van Kasterlee, om zo via de Turnhoutsebaan de N19g weer te bereiken. Doorgaand verkeer richting Geel kan de werfzone steeds passeren.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/kasterlee.