Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing bushaltes 'Meerleseweg' langs Meerdorp (N146) in Hoogstraten

Vernieuwing bushaltes 'Meerleseweg' langs Meerdorp (N146) in Hoogstraten

Vanaf maandag 20 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uit aan bushaltes ‘Meerleseweg’ langs Meerdorp (N146) in Hoogstraten. De haltes worden toegankelijker gemaakt. De werken duren in totaal twee weken. Er geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer en actieve weggebruikers.

We streven ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen voor iedereen toegankelijk te maken. Langs gewestwegen voert AWV deze werken uit. Langs gemeentewegen zijn lokale besturen verantwoordelijk. Zij kunnen hiervoor een subsidie aanvragen. Na de vernieuwing kunnen hier ook rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer. De haltes ‘Meerleseweg’ in Meerdorp worden aangepast conform het Masterplan Toegankelijkheid”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Twee weken werken, omleiding voorzien

De ingrepen starten op maandag 20 november en duren twee weken. Gedurende die periode is doorgaand verkeer op de N146 tussen de Gestelsestraat en de John Lijsenstraat niet mogelijk. Er geldt een omleiding via de Gestelsestraat – Zundertseweg – John Lijsenstraat. Vrachtverkeer van meer dan 3,5 ton dat de E19 Hoogstraten wil bereiken, rijdt om via de Werkhovensestraat – Gestelsestraat. In de andere rijrichting volgt het vrachtverkeer dezelfde omleiding als het autoverkeer. Ook voetgangers en fietsers kunnen de werfzone niet passeren. Zij volgen de weg via de aftakking ‘Meerleseweg’ aan ‘Zaal Victoria’.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.