Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing bushaltes Gentseweg (N70) ter hoogte van Kruisstraat in Beveren

Vernieuwing bushaltes Gentseweg (N70) ter hoogte van Kruisstraat in Beveren

Op maandag 10 oktober start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de bushaltes op de N70 in Beveren, ter hoogte van de Kruisstraat. De haltes worden comfortabeler en toegankelijk gemaakt voor iedereen. De werken zijn opgesplitst in drie fases en zullen naar verwachting klaar zijn op 25 november. Tijdens de tweede en derde fase van de werken is een omleiding voorzien.

Om de busreizigers van het nodige comfort te voorzien tijdens het wachten, zorgt AWV voor een herinrichting van de bushaltes ‘Beveren-Waas Kruisstraat’. De haltes worden vernieuwd, verhoogd aangelegd, en rolstoelvriendelijk gemaakt. AWV legt ook een oversteekplaats aan ter hoogte van de haltes. Dankzij de ingrepen kan iedereen, ook de minder mobiele reizigers, vlot gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Werken in drie fases

De herinrichting van de bushaltes verloopt in drie fases. Tijdens de eerste fase is doorgaand verkeer op de N70 mogelijk in beide richtingen, via versmalde rijstroken. Tijdens de tweede en de derde fase loopt een omleiding. Ter hoogte van de volledige werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur.

Fase 1: maandag 10 tot vrijdag 28 oktober

In de eerste fase van de werken neemt de aannemer de bushaltes aan de zuidzijde van de N70 onder handen. Het gemotoriseerd verkeer rijdt in twee rijrichtingen over de Gentseweg, via versmalde rijstroken. Het verkeer richting Sint-Niklaas passeert daarbij over de parkeerstrook ter hoogte van de Kruisstraat. De parkeerplaatsen zullen daarom tijdelijk niet beschikbaar zijn. Het fietsverkeer passeert de werfzone via een fietscorridor, aangelegd op de rijbaan.

Tijdens de herfstvakantie werkt de aannemer niet en wordt de rijweg opengesteld voor alle verkeer. 

Fase 2: maandag 7 tot maandag 21 november

In de tweede fase krijgen de bushaltes aan de noordzijde van de N70 een make-over. Het gemotoriseerd verkeer richting Beveren volgt een omleiding via de ovonde naar de Vossekotstraat - Tassijnslaan - Stuurstraat - Kruisstraat - Gentseweg. In de Stuurstraat en de Kruisstraat wordt tijdens de omleiding enkelrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting Sint-Niklaas kan doorrijden op de N70. Het fietsverkeer passeert de werfzone, net zoals in de eerste fase van de werken, via een fietscorridor.

Fase 3: maandag 21 tot vrijdag 25 november

In de laatste fase van de werken legt de aannemer middeneilanden aan ter hoogte van de bushaltes, met een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Het verkeer richting Beveren volgt in deze fase dezelfde omleiding als in fase twee. Ook in fase drie kan het verkeer richting Sint-Niklaas over de N70 rijden. Fietsers kunnen opnieuw gebruikmaken van de fietspaden langs de Gentseweg.

Gedurende de periode van de werken zijn winkels en woningen steeds bereikbaar. Het openbaar vervoer volgt dezelfde omleiding als het gemotoriseerd verkeer. De Lijn heeft eveneens tijdelijke haltes voorzien waar nodig.

Goed om te weten

De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/beveren.