Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing brugvoegen op E34 ter hoogte van complex Oelegem [19] start één dag vroeger dan gepland

Vernieuwing brugvoegen op E34 ter hoogte van complex Oelegem [19] start één dag vroeger dan gepland

Vanaf vrijdag 20 oktober 2023 vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier brugvoegen op de E34 ter hoogte van complex Oelegem [19]. Omwille van de weersomstandigheden starten de ingrepen één dag vroeger dan gepland. De werkzaamheden verlopen in vier fases en duren in totaal 34 kalenderdagen. De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Doorgaand verkeer op de E34 blijft mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken.

Vier brugvoegen op de E34, ter hoogte van het complex Oelegem [19], zijn aan vernieuwing toe. AWV nam eerder dit jaar al maatregelen om twee voegen te ontlasten, één richting Antwerpen en één richting Turnhout. Nu de nieuwe brugvoegen geleverd zijn, worden ze allemaal vernieuwd.

Timing en impact van de werken: start op 20 oktober i.p.v. 21 oktober

De werken starten op vrijdag 20 oktober, één dag vroeger dan gepland. Dat komt door de slechte weersvoorspellingen. Voorafgaand aan de werken, op donderdagavond 19 oktober, plaatst de aannemer signalisatie en nieuwe wegmarkeringen om de verkeerssituatie tijdens de werkzaamheden duidelijk te maken. Die markeringen kunnen enkel aangebracht worden bij droog weer. De oprit richting Antwerpen wordt afgesloten vanaf donderdagavond 19 september 20.00 uur.

De ingrepen verlopen in vier fases. AWV streeft ernaar de werkzaamheden tegen eind november af te ronden. Doorgaand verkeer op de E34 blijft gedurende de volledige periode van de werken steeds mogelijk via versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Een overzicht van de fasering en verkeerssituatie per fase is steeds beschikbaar via de website van AWV

Goed om te weten

Bij ongunstige weersomstandigheden bestaat de kans dat de huidige planning opnieuw wijzigt. De exacte datums van de fasewissels zijn ook sterk afhankelijk van het weer. Actuele informatie is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/ranst.