Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing brugvoegen op E34 ter hoogte van complex Oelegem [19]

Vernieuwing brugvoegen op E34 ter hoogte van complex Oelegem [19]

Vanaf zaterdag 21 oktober 2023 vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier brugvoegen op de E34 ter hoogte van complex Oelegem [19]. De werkzaamheden verlopen in vier fases en duren in totaal 34 kalenderdagen. De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Doorgaand verkeer op de E34 blijft mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken.

Vier brugvoegen op de E34, ter hoogte van het complex Oelegem [19], zijn aan vernieuwing toe. De verkeersdruk op twee van de voegen, één richting Turnhout en één richting Antwerpen, werd eerder dit jaar al verminderd. Voor de voeg richting Turnhout werd de afrit verlengd. Richting Antwerpen nam AWV de linkerrijstrook uit dienst. Nu de nieuwe brugvoegen geleverd zijn, maakt AWV werk van de vernieuwing”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Timing en impact van de werken

De werken starten op zaterdag 21 oktober en verlopen in vier fases. De aannemer in opdracht van AWV werkt in totaal 34 kalenderdagen. AWV streeft ernaar de werkzaamheden tegen eind november af te ronden. Doorgaand verkeer op de E34 blijft gedurende de volledige periode van de werken steeds mogelijk via versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Tijdens de eerste en tweede fase werkt de aannemer richting Antwerpen. Van zaterdag 21 tot vrijdag 27 oktober zijn de twee rijstroken en de busbaan ingenomen als werfzone. Het verkeer passeert over de invoegstrook en de pechstrook. Van vrijdag 27 oktober tot woensdag 8 november werkt de aannemer vervolgens aan de voeg ter hoogte van de busbaan, invoeg- en pechstrook. Het verkeer passeert dan versmald via de gebruikelijke rijstroken. De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Er geldt een omleiding via complex Zoersel [20]. 

Tijdens de derde en vierde fase zijn de voegen richting Turnhout aan de beurt. Van woensdag 8 tot woensdag 15 november zijn de twee rijstroken afgesloten. Het verkeer passeert over de pechstrook en via een doorsteek op de linkerrijstrook richting Antwerpen. Van woensdag 15 tot en met donderdag 23 november werkt de aannemer op de rechtse rijstrook en de pechstrook. Men rijdt via de uiterst linkse rijstrook en de doorsteek in de andere rijrichting. De afrit richting Turnhout is dan afgesloten. Omrijden kan eveneens via complex Zoersel. De oprit richting Antwerpen blijft ook tijdens fase drie en vier doorlopend afgesloten, gezien het doorgaand verkeer daar steeds over de invoegstrook passeert. De oprit richting Turnhout is steeds bereikbaar.

Goed om te weten

Bij ongunstige weersomstandigheden bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. Actuele informatie is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/ranst.