Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing asfalt wegdek + fietssuggestiestrook Wervik

Vernieuwing asfalt wegdek + fietssuggestiestrook Wervik

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf dinsdag 4 april herstellingswerken uit in de Speldenstraat (N515) in Wervik waarbij zowel de rijweg wordt vernieuwd als fietssuggestiestroken worden aangelegd. De werken duren in normale omstandigheden tot dinsdag 11 april.

Omdat de werkzaamheden plaatsvinden nabij de schoolomgeving van basisschool Futura en enige hinder met zich meebrengen, worden ze tijdens de paasvakantie uitgevoerd, volgens de huidige planning en onder voorbehoud van goede weersomstandigheden tussen dinsdag 4 en dinsdag 11 april.

“Een optimaal wegdek en veilige fietssuggestiestroken zijn cruciaal in een schoolomgeving”, vindt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Door de werken tijdens de paasvakantie uit te voeren, ondervinden de ouders en kinderen geen hinder en kunnen ze na de vakantie op een veilige en comfortabele manier terug naar school.”

Hinder

Tijdens de duur van de werken zal de Speldenstraat volledig worden afgesloten tussen de spoorweg en de Bakkerstraat en zal er een omleiding gelden via de Kruisekestraat (N303), de Oude Mesenweg, de Motestraat en de Geluwestraat (N515). De voetpaden blijven beschikbaar. Fietsers moeten ter hoogte van de werfzone afstappen en te voet verder gaan.  

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/wervik.