Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing asfalt tegen spoorvorming op Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon

Vernieuwing asfalt tegen spoorvorming op Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 19 september 2022 een bijkomend gedeelte van de rijweg op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon. De nieuwe fundering en asfaltlaag, aan de kruisingen met de Schoolstraat en Schanzestraat, zullen spoorvorming op de steenweg tegengaan en zo de veiligheid voor alle weggebruikers verhogen. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

 

Nieuwe fundering en asfalt op Sint-Truidersteenweg

AWV pakt de spoorvorming op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon verder aan, en vernieuwt nu zo’n 300 meter rijweg ter hoogte van de Schoolstraat en Schanzestraat. De bestaande asfaltverharding en fundering worden opgebroken en heraangelegd. 

De werken starten op maandag 19 september 2022 en worden in twee fases uitgevoerd, één fase per rijrichting, om de hinder te beperken:

  • Fase 1: van maandag 19/9 tot vrijdag 23/9, rijrichting Tongeren
  • Fase 2: van maandag 26/9 tot vrijdag 30/9, rijrichting Sint-Truiden

 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, fietsomleiding, zijstraten afgesloten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Sint-Truidersteenweg blijft mogelijk. Er worden tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd om beurtelings verkeer over één rijstrook te begeleiden. 

De zijstraten Schanzestraat, Schoolstraat en Dionysius van Leeuwenstraat worden afgesloten. Voor de bereikbaarheid van de zijstraten geldt er een zuidelijke omleiding langs de Wildebornstraat en Molenstraat. De noordelijke omleidingslus gaat over Ordingen-Dorp, Kogelstraat en de Weg op Zepperen. 

Het fietspad in de werfzone wordt afgesloten, er geldt een lokale fietsomleiding rond de werfzone.

 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.