Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing antisliplaag fietsbrug over kanaal, tussen Industrieweg en Europalaan

Vernieuwing antisliplaag fietsbrug over kanaal, tussen Industrieweg en Europalaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 8 augustus aan een grondige vernieuwing van de veelgebruikte fietsbrug over het kanaal tussen de Industrieweg en de Europalaan. De aanpassing van het fietspad en nieuwe coating zullen de veiligheid van fietsers in deze industriezone in Lanaken ten goede komen. Ook in Hamont-Achel en Beringen worden er gelijktijdig werken aan fietsbruggen uitgevoerd. De aanpassing van deze fietsbruggen kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken in Lanaken zullen ruim een week duren. 
    
Verkeersveiligheid is een absolute topprioriteit. Via MIA wil de overheid snelheid maken bij de uitvoering van infrastructurele ingrepen in het belang van de verkeersveiligheid. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten of zoals in Lanaken, Hamont-Achel en Beringen het vernieuwen van fietsbruggen.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Nieuwe antisliplaag voor fietsbrug over Kanaal Briegden-Neerharen in Lanaken

AWV vernieuwt nu de antisliplaag van de fietsbrug op de Industrieweg ter hoogte van de Nijverheidslaan in Lanaken. Door de nieuwe coating is er minder slipgevaar en zal de veiligheid van fietsers bij een nat wegdek en in de winterperiode verhogen. 

De werken op de fietsbrug starten maandag 8 augustus en zullen ruim een week duren.

Later dit jaar wordt ook het kruispunt van de Industrieweg met de Nijverheidslaan aangepakt, inclusief de aansluiting naar de fietsbrug, om de veiligheid voor de fietsers te vergroten. Op dat kruispunt komen verkeerslichten, opstelruimte en veilige oversteken voor fietsers, en een dubbelrichtingsfietspad richting de fietsbrug. Meer info over die werken volgt.

Ook andere fietsbruggen in Limburg aangepakt

Ook in Hamont-Achel langs de N71 Hamonterweg en in Beringen langs de Heppensesteenweg N72 worden er in augustus gelijkaardige werken aan fietsbruggen uitgevoerd.

Minderhinder-maatregelen: omleiding voor fietsers

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Tijdens de werken wordt de fietsbrug volledig afgesloten. Fietsers kunnen in Lanaken de eerstvolgende brug aan de Maastrichterweg gebruiken om het kanaal over te steken. 

Gemotoriseerd verkeer ondervindt geen hinder van deze werken.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of hitte kan de huidige planning nog wijzigen.