Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing 4 km wegdek op Neremstraat, Broekomstraat en Nieuwe Steenweg van Borgloon tot Heers

Vernieuwing 4 km wegdek op Neremstraat, Broekomstraat en Nieuwe Steenweg van Borgloon tot Heers

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vijf zones van het wegdek van de gewestweg N784, die Borgloon en Heers met elkaar verbindt. Het gaat in totaal om 4 km nieuw asfalt in beide rijrichtingen op de Neremstraat, Broekomstraat en Nieuwe Steenweg, doorheen de dorpskernen van Broekom, Gutshoven en Veulen. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. De werken worden op 4 opeenvolgende dagen uitgevoerd.

 

Asfaltrenovatie wegdek in 5 zones op gewestweg N784 in Borgloon

AWV vernieuwt 5 zones van het wegdek van de Neremstraat, Broekomstraat en Nieuwe Steenweg tussen de kruisingen met de Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon en de Raes Van Heerslaan in Heers. Het huidige wegdek wordt in deze zones afgefreesd, en vervolgens heraangelegd. Er worden nadien ook nieuwe markeringen aangebracht. 

De uitvoering van deze asfalteringswerken wordt tijdens vier dagen vanaf maandagochtend 26 september 2022 om 7 uur ingepland. Tegen vrijdagochtend 30 september om 6 uur zouden de werken klaar zijn. Bij slechte weersomstandigheden kan er mogelijk ook ‘s nachts gewerkt worden.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder te beperken. In de eerste fase, van 26 tot 28 september, wordt er gewerkt vanaf de kruising met de Sint-Truidersteenweg (N79) tot aan de kruising met de Wijngaardstraat. Nadien, van 28 t.e.m. 30 september volgen de werken vanaf de kruising met de Wijngaardstraat tot aan de kruising met de Raes Van Heerslaan. De fasewissel gebeurt op 28 september in de vroege ochtend.

Toplaag kruising Guldenbodemlaan en Gillebroek (N76) plaatselijk vernieuwd 

Gelijktijdig wordt een gedeelte van de toplaag, ter hoogte van het in 2018 vernieuwde kruispunt, van de Guldenbodemlaan x Gillebroek over een afstand van zo’n 200 meter ook opnieuw vernieuwd. De asfalteringswerken worden overdag uitgevoerd op dinsdag 27 en woensdag 28 september 2022. Er zal gewerkt worden met tijdelijke verkeerslichten om de doorstroming op de Guldenbodemlaan en Gillebroek te behouden. De aftakking naar het centrum van Borgloon wordt wel volledig afgesloten tijdens de werken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Kanunnik Darisstraat en de Stationsstraat.

Minderhinder-maatregelen: werkzone afgesloten, omleiding en nachtwerk

Tijdens de werkzaamheden op de N784 gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De werkzone wordt gefaseerd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens fase 1 loopt de omleiding via de Sint-Truidersteenweg (N79), Helshovenstraat, Hoenshovenstraat en Bekstraat. In de tweede fase wordt het verkeer omgeleid via de Raes van Heerslaan, Haspengouwlaan, Dumontlaan, Overhemsestraat en Wijngaardstraat.

Voetgangers en fietsers ondervinden weinig tot geen hinder van deze werken. 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen.