Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen wegdek Steenweg op Sint-Truiden in Landen

Vernieuwen wegdek Steenweg op Sint-Truiden in Landen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 31 augustus met vernieuwingswerken aan het wegdek op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) in Landen, tussen het kruispunt met de Steenweg (N80b) en het kruispunt met de Hannuitsesteenweg (N283). Over een afstand van drie kilometer wordt de bestaande verharding van het wegdek in twee fasen volledig afgefreesd en vernieuwd. Tussen het kruispunt met de Steenweg en het kruispunt met de Sint-Lambertusstraat wordt een speciale beschermingslaag met asfaltwapening tegen scheuren geplaatst. De vernieuwingswerken duren drie weken.

> Bekijk het faseringsplan met afgesloten kruispunten

Grondige vernieuwing wegdek
Het huidige wegdek op de Steenweg op Sint-Truiden in Landen geeft door de vele oneffenheden geluidsoverlast voor omwonenden. Door het gehele wegdek grondig te vernieuwen tussen de Hannuitsesteenweg en het kruispunt met de Steenweg, verminderen we de geluidshinder die veroorzaakt wordt door doorgaand auto- en vrachtverkeer.

 
Beschermingslaag tegen scheuren in de toekomst
Tussen het kruispunt met de Steenweg en het kruispunt met de Sint-Lambertusstraat wordt de bestaande verharding op het wegdek afgefreesd en wordt een nieuwe onderlaag asfalt geplaatst. Er wordt een extra beschermingslaag met asfaltwapening tegen scheuren geplaatst. Daarna wordt een nieuwe toplaag asfalt aangelegd. Op die manier verhogen we de duurzaamheid van het wegdek. De extra beschermingslaag voorkomt o.a. dat water tot op de fundering van het wegdek kan doorsijpelen. Tussen het kruispunt met de Sint-Lambertusstraat en het kruispunt met Hannuitsesteenweg wordt enkel een nieuwe toplaag asfalt geplaatst.

 
Werken verlopen in twee fases
Fase 1 start op 31 augustus van aan de Hannuitsesteenweg en loopt tot aan het kruispunt met de Montenakenstraat. Fase 2 start rond 3 september in de zone vanaf de Montenakenstraat tot aan de Steenweg (N80b).

Omdat het gehele wegdek van de Steenweg op Sint-Truiden wordt vernieuwd tussen het kruispunt met de Hannuitsesteenweg (N283) en het kruispunt met de Steenweg (N80b) worden heel wat lokale kruispunten met de N80 volledig afgesloten voor doorgaand en lokaal verkeer. Enkel het kruispunt van de steenweg op Sint-Truiden met de Wezerenstraat en de Montenakenstraat blijft tijdens de werken open om de dienstregelingen van De Lijn te kunnen garanderen. 

 
Omleiding voor doorgaand verkeer via centrum Landen
Tijdens de werken is er een omleiding voor doorgaand verkeer in beide richtingen vanaf het kruispunt met de Steenweg op Sint-Truiden, via de Hannuitsesteenweg en de Postlaan tot aan het kruispunt met de Fabriekstraat om vervolgens via de Gingelomstraat en de Landenstraat de Steenweg in Gingelom te bereiken.