Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen van verkeersdrempel op Brugse Steenweg (N374) in Koolkerke: Werken vanaf 3 juli

Vernieuwen van verkeersdrempel op Brugse Steenweg (N374) in Koolkerke: Werken vanaf 3 juli

Vanaf maandag 3 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeersdrempel op de Brugse Steenweg (N374) in Koolkerke, ter hoogte van de Smallestraat. De drempel is op bepaalde plaatsen verzakt en veroorzaakt geluidshinder voor de buurt. De werken worden in 2 fases uitgevoerd, met lichte hinder voor het verkeer. Eind augustus zijn de werken achter de rug.

Vervangen van verkeersdrempel

Op de Brugse Steenweg in Koolkerke ligt er een verkeersdrempel, ter hoogte van de Smallestraat. Zo wordt doorgaand verkeer aangespoord om trager te rijden, in de buurt van de schoolomgeving van Basisschool De Smalle. De prefab elementen van de drempel zijn op bepaalde plaatsen verzakt en dat veroorzaakt geluidshinder voor de buurt. Daarom worden de fundering en de prefab elementen van de drempel vernieuwd. Zo kan het verkeer vanaf het nieuwe schooljaar vlot en comfortabel voorbij rijden.

 
Werken vanaf maandag 3 juli

De werken worden in 2 fases uitgevoerd, om de hinder voor de omgeving te beperken. Fase 1 start op maandag 3 juli en duurt tot en met vrijdag 14 juli. Fase 2 start op maandag 7 augustus, na het bouwverlof. Eind augustus zijn de werken achter de rug.

 
Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken kan het verkeer op de Brugse Steenweg steeds voorbij de werfzone rijden. Zij verlenen elkaar om de beurt voorrang. Voetgangers en fietsers kunnen zich ook langs de werfzone verplaatsen: fietsers doen dat met hun fiets aan de hand. Tijdens het zomers bouwverlof, van 14 juli tot en met 6 augustus, werkt de aannemer niet. Het verkeer ondervindt dan ook geen hinder. 

 
Na het bouwverlof zal voor doorgaand verkeer dezelfde hinder gelden als tijdens fase 1. In fase 2 zal ook de toegang tot de Smallestraat worden afgesloten vanaf de Brugse Steenweg.

 
Meer weten?

De laatste informatie vind je terug op wegenenverkeer.be/brugge.