Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde verkeersregelinstallaties op Heerstraat in Pelt

Vernieuwde verkeersregelinstallaties op Heerstraat in Pelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer start midden oktober met een upgrade van de verkeerslichtenregelingen op de kruispunten Heerstraat x Stationsstraat (N764) en Boseind in Pelt. Die worden vervangen door slimme systemen om de verkeersdoorstroming verder te optimaliseren. Een ingreep die kadert in het meerjarenprogramma om verkeerslichten om te bouwen naar slimmere verkeerslichten. De volledige vernieuwing aan de Stationsstraat kan op drukke verkeersmomenten hinder veroorzaken.

Nieuwe verkeerslichten aan Heerstraat x Stationsstraat

Aan het kruispunt Heerstraat/K. Albertlaan x Stations-/Groenstraat worden er vanaf 16 oktober eerst boringen, kabelwerken en voorbereidende werken uitgevoerd. Daarna volgen de plaatsing en aansluiting van volledig nieuwe verkeerslichten en kunnen de oude installaties verwijderd worden. Voetgangers krijgen een aparte en conflictvrije groenfase in deze nieuwe verkeersregeling. Ook worden er nog nieuwe markeringen voor veilige fietsopstelzones aan het kruispunt aangebracht. Deze werken zullen gespreid over een 5-tal weken uitgevoerd worden. 

Op 12 oktober worden de verkeerslichten aan het kruispunt Heerstraat x Boseind verled en voorzien van nieuwe verkeersregelaars. Deze verkeerslichten zijn momenteel nog uitgerust met oude gloeilamptechnieken en worden nu omgeschakeld naar seinen met ledtechnologie. 

Wanneer de installaties volledig klaar staan voor indienstname, worden ze meteen uitvoerig getest. Er volgt nadien een observatieperiode, om een goede werking te garanderen.

Minderhinder-maatregelen: mobiele werfzone, verkeershinder kruispunt Stationsstraat, uitgeschakelde verkeerslichten

De werken worden grotendeels langs de rijweg, op het voetpad, uitgevoerd. Voetgangers en fietsers worden rond de werfzones geleid.

Doorgaand verkeer op de Heerstraat blijft in beide richtingen mogelijk. Verkeer wordt mogelijk over aangepaste rijstroken geleid om de mobiele werfzone te passeren. Dat kan verkeershinder en vertraging veroorzaken aan het kruispunt met de Stationsstraat. Op 16 en 17/10 wordt de Groenstraat verkeersvrij gemaakt tussen 9 en 15 uur, gemotoriseerde weggebruikers volgen dan een omleiding. Hier geldt ook een parkeerverbod in de werfzone.

Bij de omschakeling van de lichten, zal het verkeer op beide kruispunten enkele dagen door de lokale politie geregeld worden.