Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde Scheldebrug in Dendermonde open voor verkeer vanaf 4 december

Vernieuwde Scheldebrug in Dendermonde open voor verkeer vanaf 4 december

Op zaterdag 4 december is de Scheldebrug in Dendermonde volledig klaar en open voor alle verkeer. Sinds maart werkte het Agentschap Wegen en Verkeer aan de grondige renovatie van de brug en die is nu volledig rond. In de nacht van 3 op 4 december wordt alle signalisatie verwijderd zodat alle verkeer vanaf 4 december over de brug kan passeren. “Na de afronding van deze werken, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer dit jaar 5 bruggen grondig gerenoveerd in Oost-Vlaanderen. Deze investeringen passen in mijn totaalaanpak van renovatie en modernisering van kunstwerken (bruggen, tunnels en keermuren)) in Vlaanderen. Ook de komende jaren zal blijvend en versterkt ingezet worden op brugrenovaties,” aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Vernieuwde Scheldebrug open voor alle verkeer op 4 december

In de nacht van 3 op 4 december zal de werfsignalisatie uit dienst genomen worden en kan het verkeer weer zonder hinder de brug over. Met de renovatie is de brug over de Schelde in Dendermonde volledig vernieuwd: het wegdek, de leuningen, de verlichting en de betonnen stootbanden. Ook de waterdichting van de brug is volledig vervangen. De nieuwe definitieve verlichting wordt in de komende maanden geplaatst zodra de vergunningen hiervoor rond zijn.

 

 

Actieplan brugrenovaties

Minister Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken aanpakken en investeert tussen 2020 en 2023 volop in renovaties, onderhoud en modernisering. Om de achterstand efficiënt weg te werken werkt minister Peeters met een plan van aanpak 2020-2030: “Veel bruggen in Vlaanderen dateren van de jaren ’60 en ’70 en zijn aan renovatie of vervanging toe. Met de renovatie van de Scheldebrug in Dendermonde zal het agentschap in totaal 5 bruggen in Oost-Vlaanderen hebben gerenoveerd: 2 over de E17, het Gentbrugge viaduct in de E17 en de 2 grote bruggen over de Schelde (Destelbergen en Dendermonde). Ook de komende jaren blijven we sterk inzetten op brugrenovaties.”