Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde rotonde Industrielaan (N724) x Paalseweg opent volgende week

Vernieuwde rotonde Industrielaan (N724) x Paalseweg opent volgende week

De werken aan de rotonde van de Industrieweg (N724) en de Paalseweg in Tessenderlo gaan de laatste fase in. Vanaf donderdag 30 maart werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) opnieuw aan de Paalse zijde van de rotonde. Tijdens de afwerking is die zijde van de rotonde enkele dagen afgesloten. Verkeer op de Industrieweg oost-west blijft mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Vermoedelijk in de loop van volgende week opent de vernieuwde rotonde voor alle verkeer mét veilige fietspaden.  

AWV plant vanaf eind deze week de vernieuwing van het asfalt en de markeringen aan kant Paal van de rotonde van de Industrieweg en de Paalseweg. Die zijde van de rotonde is dan afgesloten voor verkeer. Vermoedelijk in de loop van volgende week opent de vernieuwde rotonde met veilige fietspaden voor alle verkeer.  Het gaat om werken die sterk afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. De planning kan daardoor nog wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen: kant Paal afgesloten, verkeer oost-west met tijdelijke verkeerslichten 

Fietsers worden met tijdelijke signalisatie veilig rond de rotonde geleid. Gemotoriseerd verkeer op de Industrieweg oost-west blijft mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Verkeer noord-zuid volgt opnieuw de omleiding via Paalseweg, Tessenderlosesteenweg, Rijsselstraat en Industrieweg. 

Sinds begin februari vernieuwt AWV de rotonde van de Industrielaan (N724) met de Paalseweg in Tessenderlo. Er kwamen vrijliggende fietspaden, middengeleiders op de vier armen en een betonnen veiligheidsstrook die een fysieke scheiding vormt tussen de rijweg en het fietspad. De nieuwe laag asfalt is het sluitstuk van de werken.