Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde Krijgsbaan (R11) in Mortsel vanaf morgen volledig klaar

Vernieuwde Krijgsbaan (R11) in Mortsel vanaf morgen volledig klaar

Vanaf morgen, vrijdag 26 juni, gaat de vernieuwde Krijgsbaan (R11) in Mortsel opnieuw open voor verkeer in beide richtingen. De werken hebben ruim een jaar geduurd, maar het resultaat mag er zijn: de drukke verbindingsweg werd van gevel tot gevel vernieuwd en biedt meer comfort, veiligheid en een groenere aanblik. 

Krijgsbaan vrijdagnamiddag volledig open
Vandaag en morgen legt de aannemer de laatste hand aan de vernieuwing van de Krijgsbaan. Zo worden de definitieve signalisatieborden nog geplaatst en worden de verkeerslichten correct afgesteld. Het straatbeeld van weleer verbleekt met dat van vandaag. Na ruim een jaar werken genieten fietsers voortaan van vrijliggende fietspaden aan weerskanten van de rijbaan. Aan de kant van het Fort is dat zelfs een dubbelrichtingsfietspad. Een middenberm tussen de rijstroken en efficiënt ingerichte kruispunten zorgen voor veilig autoverkeer. En dankzij de groene en frissere aanblik gaat ook de leefbaarheid voor de omwonenden erop vooruit. Ondergronds werd bovendien een nieuwe riolering aangelegd die afval- en regenwater apart opvangt.
 
Vanaf vrijdagnamiddag gaat de Krijgsbaan opnieuw volledig open en vervalt het enkelrichtingsverkeer in functie van de werken.