Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde fietsoversteken op Diepenbekerweg (N2) aan Pietelbeekstraat in Hasselt

Vernieuwde fietsoversteken op Diepenbekerweg (N2) aan Pietelbeekstraat in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 23 oktober 2023 met de werken aan het kruispunt van de Diepenbekerweg (N2) met de Pietelbeekstraat in Hasselt. De twee fietsoversteekplaatsen aan het kruispunt worden vernieuwd. De aannemer werkt in twee fases om de hinder zo veel mogelijk te beperken. 

Beveiligde fietsoversteken 

Hoewel fietsers via twee fietsoversteekplaatsen de Diepenbekerweg (N2) ter hoogte van de Pietelbeekstraat kunnen oversteken, doen er dat velen toch rechtstreeks. Nu gaat AWV die oversteekplaatsen omvormen tot beveiligde oversteekplaatsen, waar fietsers in twee tijden oversteken via een middeneiland.

Werken in fases, maatregelen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer

De werken aan het kruispunt starten op maandag 23 oktober 2023 en duren wellicht tot het jaareinde 2023, onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden. De aannemer werkt in twee fases om de impact op de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Eerst start hij aan de kant van de Pietelbeekstraat, daarna aan de kant van de spoorweg.

Tijdens de werken kunnen fietsers op de Diepenbekerweg de werfzone passeren in beide richtingen aan de zijde waar niet gewerkt wordt. Fietsers van en naar de Pietelbeekstraat krijgen een veilige doorgang om de werfzone over te steken. Gemotoriseerd verkeer op de Diepenbekerweg kan beurtelings door via tijdelijke verkeerslichten. Van en naar de Pietelbeekstraat rijden ze om via de Rapertingenstraat - Kroonwinningstraat.

Meer info op wegenenverkeer.be/hasselt