Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde en fietsveilige Zeelsebaan (N47) Dendermonde opent 18 maart

Vernieuwde en fietsveilige Zeelsebaan (N47) Dendermonde opent 18 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer is sinds september 2020 aan het werk op de Steenweg van Grembergen en de Zeelsebaan (N47) in Dendermonde. De afgelopen maanden werd de weg anders ingedeeld: in plaats van smalle fietspaden liggen er nu brede, afgescheiden en verhoogde fietspaden. Op donderdag 10 maart 2022 start Wegen en Verkeer met de laatste werken: de asfaltering van het fietspad en de rijbaan in de Zeelsebaan tussen Kleinzand en Grootzand. Nadien volgen nog enkele kleine werken. Op vrijdag 18 maart ronden we alle werken af en stellen we 's avonds de nieuwe weg open. Weggebruikers en bewoners kunnen dan genieten van veiligere en aangenamere Zeelsebaan (N47).

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen: “Fietsers kunnen voortaan op de Zeelsebaan (N47) gebruik maken van brede, comfortabele en veilige fietspaden. In totaal is er bijna 2 Km aan fietspaden vernieuwd. Hiervoor investeerden we met Vlaanderen  ruim 6.000.000 mio euro. Dergelijke investeringen zijn nodig als we mensen op de fiets willen krijgen naar het werk, de school of de sportclub. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt.”

 

Twee dagen asfalteringswerken

Voordat fietsers en auto’s kunnen rijden over de vernieuwde Zeelsebaan (N47), krijgen het fietspad en de rijbaan nog een nieuwe laag asfalt en de nodige lijnmarkeringen. Op donderdag 10 maart asfalteert Wegen en Verkeer het fietspad. Op vrijdag 11 maart volgt de aanleg van de toplaag van de rijbaan in asfalt tussen Kleinzand en Grootzand. In de week van 14 maart worden markeringen aangebracht, verkeersborden geplaatst en groenbeplantingen aangebracht. Op vrijdagavond 18 maart gaat de weg officieel open voor verkeer. 

 

 

Fietsers en auto’s volgen huidige omleidingen 

Tijdens de asfalteringswerken volgt het verkeer de huidige omleidingen. Vanaf donderdag 10 tot zaterdag 12 maart volgen fietsers een omleiding in beide richtingen langs de Scheldedreef en de Scheldedijk. Vanaf 10 maart tot de openstelling van de nieuwe Zeelsebaan (N49) volgt het doorgaand gemotoriseerd verkeer in beide richtingen de bestaande omleiding via Kleinzand, de Leugestraat en Grootzand (N470). Voetgangers kunnen blijven wandelen langs de werken maar begeven zich vanzelfsprekend niet op rijweg en fietspad.

 

 

Comfortabele fiets- en voetpaden en vlotter verkeer

Vroeger fietste je op de Zeelsebaan (N47) over smalle fietsstroken op de rijbaan en langs auto’s. Nu fiets je vlotter en veiliger dankzij brede en verhoogde fietspaden en een groene berm tussen de rijbaan en de fietspaden
Dankzij de ventweg rijden auto’s en vrachtwagens richting de bedrijven en woningen niet langer via de Zeelsebaan (N47). Zo krijg je niet alleen vlotter verkeer, maar ook een veiligere Zeelsebaan (N47).