Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde dorpskern Wachtebeke klaar in 2022

Vernieuwde dorpskern Wachtebeke klaar in 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Wachtebeke en Aquafin werken samen aan de herinrichting van de dorpskern van Wachtebeke. Meer veiligheid voor alle weggebruikers en een leefbaar dorpscentrum staan in deze plannen centraal. De wegen- en rioleringswerken die op maandag 12 april 2021 starten, zijn de laatste stap in de herinrichting. Daarbij wordt gewerkt in een zone die loopt van Rechtstro tot aan de Meersstraat langs de Moervaart. In het voorjaar van 2022 hoopt het agentschap de vernieuwde dorpskern feestelijk te openen.

Veiliger, groener, aangenamer centrum
De gewestweg N449 is beter bekend onder de namen Rechtstro, Smishoek, Godhuisstraat en de Meersstraat en loopt dwars door het centrum van Wachtebeke. Dit zorgt soms voor onveilige situaties. Met de start van de weg- en rioleringswerken in april 2021 kunnen weggebruikers uitkijken naar een veiliger, groener en aangenamer centrum. De eerste belangrijke stappen daarvoor werden al genomen: inwoners kunnen vandaag genieten van een verbeterd Dr. Jules Persynplein, Dorp en Kerkplein. Nu is het dus tijd voor de laatste fase van de werken, die normaal gezien in het voorjaar van 2022 afgerond zullen zijn.

VERNIEUWDE DORPSKERN WACHTEBEKE KLAAR IN 2022

Schop in de grond
Op maandag 12 april gaat de schop in de grond. Om de hinder tijdens de werken zoveel mogelijk te beperken pakt AWV deze aan in vier fases. In fase 1 werkt de aannemer in de Meersstraat, langs Moervaart tot aan de oprit van het woonzorgcentrum (WZC) Moervaartheem. De eerste fase van de werken duurt ongeveer drie maanden. De Meersstraat zal niet toegankelijk zijn voor het verkeer in het stuk langs de Moervaart tot aan de oprit van het woonzorgcentrum Moervaartheem. Het woonzorgcentrum Moervaartheem is tijdens de werken enkel bereikbaar vanuit het centrum van Wachtebeke.

Tijdens de volgende fases van de werken zullen de handelszaken en de OCMW-site in de Godhuisstraat altijd bereikbaar blijven. 
 
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.

VERNIEUWDE DORPSKERN WACHTEBEKE KLAAR IN 2022

Alle info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Wachtebeke