Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde bushaven op Rijksweg (N78) in Maasmechelen, nabij Koning Albertlaan x Collegestraat

Vernieuwde bushaven op Rijksweg (N78) in Maasmechelen, nabij Koning Albertlaan x Collegestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 17 april 2023 de bushaven tegenover campus de helix in Maasmechelen. Met een verhoogd perron en vernieuwd fietspad voldoet deze bushalte op de Rijksweg straks aan de huidige normen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Het gaat om een infrastructurele aanpassing ter bevordering van duurzame mobiliteit. De werken duren een 2-tal weken met plaatselijke hinder.
 

Verhoogd busperron ‘Maasmechelen College’ en aangepast fietspad

De bushalte ‘Maasmechelen College’ richting Lanaken, nabij het kruispunt met de Koning Albertlaan en Collegestraat krijgt een verhoogd perron. Zo kan de bus halteren op de rijweg en nadien beter invoegen in het verkeer. Dat zorgt op deze locatie voor tijdswinst en dus een vlottere doorstroming. Het bushokje en de fietsenstalling blijven behouden. Het fietspad aan de bushalte wordt plaatselijk vernieuwd. 

De werken starten maandag 17 april 2023 en zullen een 2-tal weken duren.

Minderhinder-maatregelen: verkeer komende van Maasmechelen over één rijstrook, fietsomleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers volgen een lokale omleiding over de Leopoldstraat, Noordstraat en Koning Albertlaan. Gemotoriseerd verkeer wordt over één rijstrook aan een snelheid van 50 km/uur geleid. 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.