Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde bushaltes op Terboekt (N77) in Genk

Vernieuwde bushaltes op Terboekt (N77) in Genk

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 21 augustus 2023 aan de bushaltes op Terboekt in Genk. De bushaltes ‘Terboekt’ worden in beide richtingen aangepast aan de huidige normen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De werken duren een 4-tal weken. Het verkeer kan beurtelings de werken passeren.

Verhoogde bushaltes nabij Gielisdries

Aan beide zijden van de gewestweg nabij zijstraat Gielisdries, komt er een nieuwe, verhoogde bushaven. Aan de noordelijke halte wordt al meteen een schuilhuisje geplaatst, aan de overkant volgt het schuilhuisje wanneer de nodige grondverwervingen afgerond zijn. Het fietspad aan de zuidkant, richting Zutendaal, wordt plaatselijk mee vernieuwd. 

De vernieuwde bushaltes zullen de veiligheid en het comfort voor gebruikers van het openbaar vervoer verhogen en zo bijdragen aan de duurzame mobiliteitsoplossingen tussen Genk en Zutendaal.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Bij de werken aan de zuidzijde zullen fietsers tijdelijk rond de werfzone geleid worden.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.