Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwd kruispunt Steenweg aan brug Waardestraat in Diepenbeek volgend weekend klaar, na nachtelijke asfaltwerken

Vernieuwd kruispunt Steenweg aan brug Waardestraat in Diepenbeek volgend weekend klaar, na nachtelijke asfaltwerken

Sinds eind januari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de herinrichting van het kruispunt van de Steenweg (N2) met de Waardestraat in Diepenbeek. Die herinrichting kadert in het grotere mobiliteitsverhaal voor Diepenbeek, waarbij onder andere Infrabel en De Lijn de gelijkvloerse overwegen afschaffen en een omleidingsweg rond Diepenbeek-centrum aanleggen. Dit weekend sluit dus ook de spoorwegbrug Waardestraat veilig en vlot aan op de Steenweg (N2), dankzij het vernieuwde kruispunt.
 

Fietsvriendelijk kruispunt

Op het vernieuwde kruispunt buigt de Steenweg af en sluit die aan op de nieuwe spoorwegbrug. De Waardestraat aan de kant van het centrum blijft bereikbaar vanaf de Steenweg, maar loopt dood tot net onder de brug. Het kruispunt werd niet alleen verlegd, maar ook meteen omgebouwd tot een fietsvriendelijk kruispunt met vrijliggende fietspaden en twee fietsoversteekpunten via een middeneiland.

Comfortabel en toegankelijke bushaltes

De vroegere bushaltes op de Steenweg ter hoogte van het warenhuis zijn opgeschoven richting het centrum. Zo moeten reizigers niet op- en afstappen aan de hoofdas. Tegelijk wordt de doorstroming gegarandeerd. De haltes werden bovendien aangelegd volgens de laatste normen op het gebied van comfort en toegankelijkheid. Dit maakt het in- en uitstappen vlotter voor personen die minder mobiel zijn.

Nachtelijke asfalteringswerken

De laatste afwerkingen aan het kruispunt is de asfaltering. Die is momenteel voorzien in de nacht van vrijdag 3 juni op zaterdag 4 juni. Door de freeswerken kan er geluidshinder zijn voor de omwonenden. Er wordt gewerkt tussen 22u en 6u.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen tijdens asfaltering: avond- en nachtwerk en lokale omleiding

Om de verkeershinder te milderen, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De Waardestraat en het kruispunt met de N2 zullen tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

  • Er wordt een lokale omleiding aangegeven via de Kiezel, Kastanjelaan, Keizerstraat en Dr. J. Grouwelsstraat in beide richtingen.
  • Verkeer van en naar de Waardestraat, neemt de N2 en de Nierstraat.
  • Zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt omgeleid via de E313.

Fietsers en voetgangers zullen beperkt hinder ondervinden van deze werken.

Meer info via www.wegenenverkeer.be/diepenbeek