Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlichte oversteekplaats moet veiligheid actieve weggebruiker waarborgen in Gelmelstraat (N124)

Verlichte oversteekplaats moet veiligheid actieve weggebruiker waarborgen in Gelmelstraat (N124)

In de Gelmelstraat (N124) in Hoogstraten legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 6 augustus een verlichte oversteekplaats aan ter hoogte van VTI Spijker. De nieuwe oversteekplaats moet de verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker waarborgen. De werken duren tot en met 14 augustus. Er geldt een omleiding via Rijkevorsel en Merksplas.

Dagelijks verplaatst heel wat schoolgaande jeugd zich met de fiets en te voet van en naar VTI Spijker. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, zorgt AWV voor een verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de school. Het huidige zebrapad, dat iets verderop ligt, verdwijnt. Het voetpad richting de parking van de school wordt verder van de rijbaan aangelegd. Op de vrijgekomen ruimte plant AWV een groenzone aan.

Een week werken, omleiding via buurgemeenten

De werkzaamheden starten op dinsdag 6 augustus en duren tot en met woensdag 14 augustus. Gedurende die periode kan gemotoriseerd verkeer niet doorrijden op de N124. Er geldt een omleiding via Vrijheid/Hoogstraatsesteenweg (N14) - Merksplassesteenweg/Steenweg op Rijkevorsel/Schuttershofstraat (N132) - Kerkstraat/Steenweg op Hoogstraten/Klinketstraat (N124). Fietsers passeren de werfzone via de parking van VTI Spijker. Om sluipverkeer van zwaar vervoer tegen te gaan, geldt in Neerven een tonnagebeperking van 3,5 ton.

Werken in de buurt

Gelijktijdig met de werken in de Gelmelstraat voert AWV aanpassingen uit aan het fietspad in Worteldorp (N124) in Wortel. De wegbeheerder vormt het fietspad in klinkers om naar een betonnen verharding. Daarnaast voorziet het agentschap een voetpad dat aansluit op het reeds bestaande voetpad verder in de straat. Aangezien doorgaand verkeer sowieso uit Worteldorp wordt geweerd, door de omleiding van de werken in de Gelmelstraat, kan het agentschap beide werkzaamheden samen uitvoeren. Omwonenden worden op de hoogte gebracht via een brief.

Meer informatie

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.