Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlenging voorsorteerstrook Maastrichtersteenweg (N78) richting centrum Maaseik

Verlenging voorsorteerstrook Maastrichtersteenweg (N78) richting centrum Maaseik

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 5 juni 2023 aan de voorsorteerstrook op de Maastrichtersteenweg richting het centrum van Maaseik. Die wordt verlengd om de plaatselijke verkeersdoorstroming aan de kruising met de Koning Boudewijnlaan te bevorderen. De werken duren een 2-tal weken. Doorgaand verkeer blijft mogelijk over een aangepaste rijstrook.

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over meer dan 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Sneller voorsorteren op kruispunt Maastrichtersteenweg x Koning Boudewijnlaan

AWV verlengt de rechtdoorgaande rijstrook op de Maastrichtersteenweg, rijrichting Maaseik. De klinkerverharding en groene middenberm worden plaatselijk opgebroken en vervangen door asfalt. Zo zal het verkeer dat zich aan het kruispunt opstelt om rechtdoor richting het centrum van Maaseik te rijden, sneller kunnen voorsorteren en het rechtsafslaande verkeer naar de Koning Boudewijnlaan niet langer hinderen. Die kleine ingreep zorgt voor een vlottere en veilige verkeersafwikkeling en dat is exact wat we met MIA nastreven.

De werken starten op maandag 5 juni 2023 en zullen een 2-tal weken duren.

Minderhinder-maatregelen: versmalde rijstrook, snelheidsbeperking

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder van deze werken. Doorgaand verkeer blijft mogelijk over een versmalde rijstrook. Er geldt een snelheidsbeperking in de werfzone. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegen- en asfaltwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan wijzigen.