Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlenging passeerhaven N80 Gingelom

Verlenging passeerhaven N80 Gingelom

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit voorjaar in Gingelom de passeerhaven langs de Steenweg (N80) ter hoogte van de Kamerijckstraat richting Gingelom centrum verlengen. Deze aanpassing moet het gebruik ervan vergemakkelijken, zodat trage gemotoriseerde weggebruikers deze uitwijkzone comfortabeler kunnen gebruiken. Hierdoor zal de verkeersveiligheid verhogen en de doorstroming op de N80 verbeteren. De werken starten op 12 april, en nemen een tweetal weken in beslag.

In 2011 legde AWV langs de N80 in Sint-Truiden en Gingelom de eerste 4 van 6 passeerhavens aan ter hoogte van de Hazelaarweg en de Kamerijckstraat. Na verschillende evaluaties en overleg met o.a. de Boerenbond en de Limburgse Fruittelers Organisatie werd beslist om deze 4 zones te verlengen van 85 m tot zo’n 140 m. 

In 2020 paste het agentschap reeds de eerste zones aan. Hierdoor kunnen uitgeweken voertuigen bij het gebruik van deze passeerhavens beter in beweging blijven en makkelijker opnieuw de hoofdweg oprijden. Dit zorgt voor een veiliger en verbeterd gebruik van deze uitwijkzones.  

Voor de aanpassing van de laatste van de 4 passeerhavens diende nog een grondverwerving te gebeuren. Nu die is afgerond, zal AWV ook deze laatste uitwijkzone verlengen. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten
Volgens de huidige planning start de aannemer op 12 april 2021 met de verlenging van de passeerhaven en het naastgelegen fietspad ter hoogte van de Kamerijckstraat richting Gingelom centrum. 

Tijdens deze werken zal het verkeer op de N80 minstens beurtelings kunnen blijven rijden door middel van tijdelijke verkeerslichten

De uitvoering van deze werken zal ongeveer 2 weken duren. 

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen. 

VERLENGING LAATSTE PASSEERHAVEN LANGS STEENWEG