Overslaan en naar de inhoud gaan

Verlaging middenberm aan Lommelsesteenweg (N746) in Leopoldsburg

Verlaging middenberm aan Lommelsesteenweg (N746) in Leopoldsburg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 22 augustus 2022 aan de middenberm op de Lommelsesteenweg N746 in Leopoldsburg. De middenberm bij de aanknoping met de Hendrick Consciencestraat wordt aangepast om de bereikbaarheid van woonpercelen in deze zone te bevorderen. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Aanpassing middenberm aan kruising Lommelsesteenweg en Hendrik Consciencestraat 

Op de Lommelsesteenweg N746, ter hoogte van de kruising met de Hendrik Consciencestraat, wordt de middenberm aangepast om de bereikbaarheid van de woonpercelen op deze locatie te bevorderen. De boordsteen van de middenberm wordt verwijderd en de verharding wijzigt naar een beter overrijdbare en verlaagde berm. Er wordt ook een nieuwe markering aangebracht ter hoogte van de woonpercelen.

De werken starten op maandag 22 augustus en zullen ruim 2 weken duren.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer in werkzone, Consciencestraat afgesloten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Op de Lommelsesteenweg moet gemotoriseerd verkeer in de werkzone beurtelings over één rijstrook rijden op het signaal van tijdelijke verkeerslichten.

De aansluiting met de Hendrik Consciencestraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de Consciencestraat volgen de omleiding via de Guido Gezellestraat.

Alle woonpercelen ter hoogte van de middenberm op de Lommelsesteenweg blijven tijdens de werken bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen.

Voor wandel- of fietsverkeer wordt er geen hinder verwacht.

Weersgevoelig    
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of hitte kan de huidige planning nog wijzigen.