Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeer tot na de zomer over één rijstrook aan werf fiets- en voetgangersbrug over Boslaan

Verkeer tot na de zomer over één rijstrook aan werf fiets- en voetgangersbrug over Boslaan

De werken aan de fiets- en voetgangersbrug over de Boslaan (N75) in Lanklaar gaan vanaf donderdag 8 juni naar een nieuwe fase. Over de Boslaan in rijrichting van As komt een stelling om de bekisting voor de brug te plaatsen. Daardoor rijdt gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone tijdelijk over de weghelft richting Dilsen-Stokkem. 

Vanaf donderdag 8 juni plaatst de aannemer een stelling over één weghelft van de Boslaan (N75), in rijrichting van As. De stelling is noodzakelijk om de bekisting van de brug te plaatsen. In die bekisting wordt het beton gestort van de toekomstige fiets-en voetgangersbrug. 

Gemotoriseerd verkeer over weghelft richting Dilsen-Stokkem

Daardoor rijdt gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone tijdelijk op één rijstrook in beide richtingen over de weghelft richting Dilsen-Stokkem. Er worden tijdelijke doorsteken voorzien. Fietsers blijven gewoon op het gebruikelijke fietspad per rijrichting rijden.

Verwacht wordt dat deze fase tot september zal duren. Om de bekisting op het andere gedeelte te kunnen plaatsen, komt de stelling later ook nog op de weghelft richting Dilsen-Stokkem. 

Fiets- en voetgangersbrug is centrale spil in ruim fietsverhaal 

De fiets- en voetgangersbrug gaat de Hoeveweg met de Lieve Moenssenslaan verbinden en wordt een hefboom en katalysator voor de regio. Lokaal ontstaat er een volwaardige toegangspoort voor fietsers naar Terhills en wordt de Lieve Moenssenslaan beter bereikbaar. Op ruimere schaal creëert de brug een rechtstreekse fietsverbinding tussen As en Dilsen-Stokkem.